Rusia cere Consiliului de Securitate al ONU să discute despre ‘provocarea radicalilor ucraineni’ în oraşul Bucea

Publicat:

Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o “provocare a radicalilor ucraineni” în oraşul Bucea, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

“În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucea, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.


Citește și :  Europa nu va avea recesiune, ci o încetinire a creșterii din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina (comisar european)

Ucraina a acuzat duminică Rusia de “genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

Biroul ONU pentru Drepturile Omului a transmis că personalul său de pe teren nu a putut încă verifica aceste afirmaţii.

Citește și : Putin face aceleași greșeli pe care Hitler le-a făcut când a invadat Uniunea Sovietică – analiză

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se abține să facă o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.