Rusia cere o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema sabotajului a două conducte Nord Stream

Publicat:

Rusia a cerut o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe data de 11 iulie, privind distrugerea celor două gazoducte Nord Stream din Marea Baltică anul trecut, la care insistă că trebuie să fie prezenţi reprezentanţi ai Danemarcei, Germaniei şi Suediei, transmite EFE, potrivit agerpres.  

“Solicităm o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Nord Stream pentru 11 iulie”, a declarat ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, pe canalul său Telegram. “Vom da o nouă lovitură liniei occidentalilor care susţin că se acordă suficientă atenţie investigaţiei acestei infracţiuni în Danemarca, Germania şi Suedia şi că nu sunt necesare eforturi internaţionale pentru a găsi autorii”, a spus el.


Citește și : Premierul olandez Rutte anunță demisia guvernului său

Polianski a explicat că Rusia a cerut preşedinţiei britanice prin rotaţie a Consiliului de Securitate al ONU să invite reprezentanţi ai acestor trei ţări la întâlnire.

În luna mai, Rusia i-a convocat pe ambasadorii Germaniei, Danemarcei şi Suediei pentru a-şi exprima protestul puternic faţă de presupusa lipsă de rezultate din investigaţiile naţionale privind sabotajul care a avut loc în septembrie 2022 la cele două gazoducte Nord Stream din Marea Baltică.

Moscova a protestat totodată faţă de lipsa unui răspuns la solicitările prim-ministrului rus Mihail Mişustin ca cele trei ţări să permită companiei ruse de gaze Gazprom, operatorul conductei, să participe la anchetă.

Rusia a dat vina pe ţările “anglo-saxone”, conduse de SUA, pentru acest sabotaj, pe care l-a descris drept “terorism internaţional”.

Citește și : Casa Albă: Ucraina ‘nu se va alătura NATO’ la finalul summitului de la Vilnius

În total, au fost localizate două scurgeri în fiecare conductă de gaze (ambele scoase din funcţiune), două în zona daneză şi două în zona suedeză, toate în apele internaţionale, pe care guvernele afectate le-au descris curând drept sabotaj şi au menţionat că par a fi fost comise de un actor statal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.