Rusia este condamnată să plătească despăgubiri fraţilor Navalnâi. Cel mai probabil, Moscova va ignora sentinţa

Publicat:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Federaţia Rusă la plata de despăgubiri opozantului Aleksei Navalnâi şi fratelui acestuia, Oleg Navalnâi, în urma condamnării lor de către un tribunal rus pentru acuzaţii de fraudă, într-un caz care a implicat filiala din Rusia a companiei franceze de cosmetice Yves Rocher, transmite DPA, conform agerpres.

Curtea de la Strasbourg a stabilit că fraţii Navalnâi nu au avut parte de un proces echitabil şi a decis ca Aleksei să fie despăgubit cu 55.000 de euro, iar Oleg cu o sumă de peste 20.000 de euro.


Citeşte şi: Un F-18 spaniol S-A PRĂBUŞIT la decolare. Pilotul a murit – VIDEO

‘Deciziile dictate de jurisdicţiile interne au fost arbitrare şi în mod evident nerezonabile’, au arătat judecătorii CEDO, care nu au admis însă plângerea pentru ‘urmărire politică în justiţie’ depusă de cei doi fraţi.

Oleg Navalnâi se află în detenţie în urma condamnării survenite în 2014, urmând a fi pus în libertate anul viitor.

Aleksei Navalnâi, care a primit o pedeapsă cu suspendare în cazul respectiv, ispăşeşte în prezent o condamnare de 20 de zile de închisoare, a treia din acest an, pentru chemare la manifestaţii neautorizate, şi va fi eliberat duminică.

Cel mai probabil, statul rus nu le va plăti fraţilor Navalnâi despăgubirile dictate de CEDO, dat fiind că preşedintele Vladimir Putin a promulgat la sfârşitul lui 2015 o lege care permite Federaţiei Ruse să respingă deciziile tribunalelor internaţionale, inclusiv ale Curţii de la Strasbourg.

Citeşte şi: Fiul jurnalistei asasinate în Malta acuză guvernul de COMPLICITATE la crimă – VIDEO

Tot marţi, preşedintele Comisiei electorale ruse, Ella Pamfilova, a declarat că Aleksei Navalnâi, care intenţionează să fie contracandidatul lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie 2018, nu va fi eligibil decât începând din anul 2028, din cauza unei condamnări pentru deturnare de fonduri.

Aleksei Navalnâi se va putea prezenta în alegeri doar după ce cazierul său judiciar va redeveni ‘curat’, adică în 2028, a afirmat Ella Pamfilova la Soci, citată de agenţiile de presă ruse, preluate de AFP.

Comisia Electorală Centrală a comunicat în luna iunie că opozantul nu întruneşte condiţiile pentru a candida la preşedinţie, din cauza unei condamnări la 5 ani de detenţie cu suspendare, după un proces denunţat de Navalnâi ca motivat politic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

Tragedie la scăldat. Un bărbat s-a înecat într-un lac din Mileștii Mici

Tragedie la scăldat. Un bărbat s-a înecat într-un lac din Mileștii Mici Un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un...

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței Fani ai fotbalului, pregătiți-vă! În perioada 9-14 iulie, Piața Independenței din Cahul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.