Rusia nu consideră posibile eventuale schimbări în acordul nuclear cu Iranul

Publicat:

Rusia nu consideră posibile eventuale schimbări sau adăugiri în acordul internaţional nuclear cu Iranul, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, relatează Reuters, conform agerpres.

Zakharova a afirmat de asemenea că Moscova este profund preocupată de declaraţiile făcute de preşedinţii Franţei şi ai Statelor Unite despre acordul internaţional privind programul nuclear iranian.


Citește și : Preşedintele Slovaciei numeşte un nou ministru de interne, dar protestele vor fi reluate

”Orice schimbare sau amendament la actualul acord nu vor fi acceptate de Iran”, a declarat, de asemenea joi, Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian, Ayatollah-ul Ali Khamenei, a anunţat agenţia de presă iraniană Fars citată de Reuters.

“Dacă Trump se retrage din acord, Iranul va ieşi cu siguranţă din acest acord… Iranul nu va accepta o înţelegere nucleară fără beneficii pentru noi”, a menţionat Velayati.

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, şi-au exprimat marţi dorinţa să ‘lucreze’ împreună la un nou acord nuclear iranian, provocând imediat o reacţie critică de neacceptare din partea preşedintelui iranian, Hassan Rohani.

Acordul a fost încheiat în 2015 după ani de negocieri între Iran şi Grupul 5+1 (Germania, China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Rusia).

Citește și : Avocatul lui Trump invocă dreptul de a nu se incrimina în litigiul cu starleta porno

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.