X

Rusia nu consideră posibile eventuale schimbări în acordul nuclear cu Iranul

Rusia nu consideră posibile eventuale schimbări sau adăugiri în acordul internaţional nuclear cu Iranul, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, relatează Reuters, conform agerpres.

Zakharova a afirmat de asemenea că Moscova este profund preocupată de declaraţiile făcute de preşedinţii Franţei şi ai Statelor Unite despre acordul internaţional privind programul nuclear iranian.

Citește și : Preşedintele Slovaciei numeşte un nou ministru de interne, dar protestele vor fi reluate

”Orice schimbare sau amendament la actualul acord nu vor fi acceptate de Iran”, a declarat, de asemenea joi, Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian, Ayatollah-ul Ali Khamenei, a anunţat agenţia de presă iraniană Fars citată de Reuters.

“Dacă Trump se retrage din acord, Iranul va ieşi cu siguranţă din acest acord… Iranul nu va accepta o înţelegere nucleară fără beneficii pentru noi”, a menţionat Velayati.

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, şi-au exprimat marţi dorinţa să ‘lucreze’ împreună la un nou acord nuclear iranian, provocând imediat o reacţie critică de neacceptare din partea preşedintelui iranian, Hassan Rohani.

Acordul a fost încheiat în 2015 după ani de negocieri între Iran şi Grupul 5+1 (Germania, China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Rusia).

Citește și : Avocatul lui Trump invocă dreptul de a nu se incrimina în litigiul cu starleta porno

Tags: Ayatollah-ul Ali KhameneiIranMaria Zakharovarusia
Categorii: Sinteze