Rusia continuă să atace civili ucraineni și se concentrează asupra Donbas, Mariupol și Mykolaiv

Publicat:

Rusia continuă să atace civili ucraineni și se concentrează asupra Donbas, Mariupol și Mykolaiv, potrivit serviciilor de informații militare britanice. Totodată, Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general, informează mediafax.

În urma retragerii de la Kiev, trupele de la Kremlin și-au îndreptat atenția spre est, susținute de rachete de croazieră lansate de forțele navale ruse, scrie Sky News.


Citește și : Zelenski intenţionează să transmită rapid un răspuns la chestionarul transmis de UE

Într-o declarație de sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării a afirmat: „cu toate acestea, ambițiile rusești de a stabili un coridor terestru între Crimeea și Donbas continuă să fie zădărnicite de rezistența ucraineană”.

Între timp, The Guardian anunță că Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general cu o vastă experiență în operațiunile rusești din Siria, potrivit unui oficial occidental.

Astfel, generalul Alexander Dvornikov conduce acum invazia, a declarat sursa respectivă pentru BBC. Comandantul are multă experiență în operațiunile rusești din Siria, motiv pentru care rușii ne așteaptă la îmbunătățirea controlului general.

Citește și :  Rusia va construi o nouă staţie orbitală după ce a renunţat la Staţia Spaţială Internaţională

 

Instalarea noului comandant a fost făcută în încercarea de a îmbunătăți coordonarea între unități, deoarece anterior forțele rusești au fost organizate și comandate separat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.