X

Rusia continuă să terorizeze Ucraina cu atacuri nocturne

Rusia “continuă să terorizeze Ucraina” cu atacurile sale nocturne, a acuzat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţând totodată distrugerea a 36 de drone ruse în timpul nopţii, informează AFP, potrivit agerpres.

Moscova “continuă să terorizeze Ucraina” şi a lansat 36 de drone, a declarat Zelenski pe Telegram. “Niciuna dintre ele nu şi-a atins ţinta”, a dat el asigurări, mulţumind apărării antiaeriene a ţării.

Citeşte şi: Combatanţi ruşi, opozanţi ai lui Putin, susţin că au pătruns 42 de km în interiorul Rusiei – Black News

Forţele Ariene ucrainene au anunţat la rândul lor că dronele de fabricaţie iraniană şi de tip Shahed 136/131 au fost lansate dinspre nord şi sud.

“Fără îndoială, inamicul viza infrastructuri esenţiale şi situri militare în sudul ţării”, au informat Forţele Aeriene ale Ucrainei pe Telegram.

Vezi şi: Isaac Herzog, preşedintele Israelului, a fost evacuat de pe teren după finala Cupei Naţionale – VIDEO – Black News

De la începutul lui mai, Rusia şi-a intensificat atacurile nocturne cu rachete şi drone împotriva Ucrainei.

Ea a folosit de două ori rachete hipersonice Kinjal, mai greu de interceptat. Kievul a declarat că le-a doborât cu ajutorul sistemului american de apărare aeriană Patriot, o premieră de la declanşarea invaziei ruse, în februarie 2022. 

Tags: rusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina