X

Rusia dă în urmărire generală o altă membră a Pussy Riot

Lyusia Shtein, o altă componentă a grupului punk feminin Pussy Riot, a fost dată în urmărire generală în Rusia, după aplicarea aceleiaşi măsuri împotriva unei alte membre a trupei de muzică, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Datele cu privire la Shtein, care a fugit din Rusia, au fost incluse în baza de informaţii a Ministerului de Interne privind persoanele date în urmărire şi prindere.

Citeşte şi: ATAC armat într-o biserică din SUA! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

La sfârşitul lunii aprilie, Rusia a inclus pe lista de urmărire generală a uneia dintre fondatoarele acestei trupe punk, Maria Alehina, care se află în prezent în Lituania.

Shtein a fost condamnată în 2021 la un an de restricţie a mobilităţii după ce a încălcat normele sanitare impuse de pandemia de coronavirus şi a făcut apel la participare la proteste.

Componenta trupei a părăsit Rusia luna trecută după ce şi-a tăiat brăţara electronică prin care era ţinută sub supraveghere, după cum a mărturisit ea însăşi pe Twitter.

Potrivit lui Shtein, de la începerea “operaţiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina, nu a mai fost dispusă să rămână în ţară.

“Fizic nu mai puteam rămâne la Moscova”, a declarat ea.

Citeşte şi: Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului cu NATO – Black News

Din vara anului 2021, Shtein a fost arestată în mai multe ocazii şi condamnată de mai multe ori la aresturi administrative.

Trupa punk rusă Pussy Riot a devenit cunoscută pe plan internaţional după un “performance” realizat în 2012 împotriva preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, care le-a atras pedepse cu doi ani de închisoare componentelor, acuzate de ultragiu şi acte de vandalism.

Tags: Lyusia Shteinmaria alehinaPussy RiotrusiaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei