X

Rusia dă lecții de democrație Americii: ‘Sistemul lor electoral este unul ARHAIC’

Sistemul electoral “arhaic” al SUA nu îndeplineşte criteriile democratice, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, după invadarea Capitoliului de către susţinătorii lui Donald Trump, relatează AFP, potrivit agerpres.

După ce a afirmat că este vorba despre o “afacere internă” pentru Washington, Maria Zaharova (foto) a spus că evenimentele de la Washington au fost favorizate de faptul că “sistemul electoral al SUA este arhaic, nu răspunde normelor democratice moderne”.

Citește și: Femeia care a murit în incidentele din Congresul american a fost ÎMPUȘCATĂ de polițiști

Acesta “creează oportunităţi pentru numeroase încălcări, iar media americane au devenit un instrument de luptă politică”, a adăugat ea, citată de agenţiile de ştiri ruse.

“Este în mare parte motivul pentru divizarea societăţii care poate fi observată acum în SUA”, a mai spus Zaharova.

După ce s-au trezit în dimineaţa Crăciunului ortodox pe stil vechi cu imagini şoc ale susţinătorilor lui Trump pătrunzând în Capitoliu, templul democraţiei americane, mai mulţi responsabili ruşi estimează că SUA şi-au pierdut orice legitimitate de a da lecţii altor ţări despre democraţie.

Citește și: Reacții internaționale la evenimentele bulversante din SUA

Moscova a fost tot timpul deranjată de criticile americane privind starea democraţiei ruse sub preşedintele Vladimir Putin, acuzând Washingtonul de ipocrizie şi condescendenţă.

Relaţiile între Moscova şi Washington s-au degradat considerabil în ultimii ani, cu mai multe valuri de sancţiuni americane împotriva Rusiei, conflicte pe tema tratatelor de neproliferare a armelor şi acuzaţii privind atacuri informatice ruse de anvergură.

Tags: alegeriCapitoliuDonald TrumpMaria ZaharovamoscovarusiaSUAVladimir Putinwashington
Categorii: Știrile zilei