X

Rusia nu s-a decis dacă va instala în Siria sisteme de rachete S-300

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat, luni, că Rusia nu a decis încă dacă va livra sisteme de rachete S-300 către Siria, dar că nu ar face un secret dacă ar lua o astfel de hotărâre, a anunţat agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit ziarului rus Kommersant, care citează surse militare anonime, Rusia ar putea începe să-i furnizeze Siriei sisteme de rachete antiaeriene în viitorul apropiat. Kremlinul a refuzat să comenteze cu privire la acest subiect.

Citeşte şi: Un candidat la alegerile prezidenţiale din Mexic cere ‘să li se taie mâinile’ hoţilor

Lavrov a declarat vineri că atacurile militare occidentale asupra Siriei din această lună au eliminat orice obligaţie morală a Rusiei de a stopa sau amâna furnizarea sistemelor de rachete S-300 preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

”Probabil că nu există niciun secret despre acest lucru şi totul poate fi anunţat dacă este luată o decizie”, a adăugat Serghei Lavrov.

Un diplomat rus a declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că Israelul a cerut Moscovei să nu furnizeze armatei siriene rachete S-300. Un purtător de cuvânt al guvernului israelian a refuzat orice comentariu pe această temă.

Citeşte şi: ‘CAVIARgate’, scandalul de corupţie care dă peste cap APCE

Tags: racheterusiaS-300Serghei Lavrovsiria
Categorii: Știrile zilei