Rusia a dejucat planurile a peste 400 de spioni străini în 2017 (Vladimir Putin)

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că Rusia a dejucat planurile a peste 400 de spioni străini anul trecut. Luni, el a cerut FSB să ia măsuri pentru a bloca noi încercări ale spionilor de a obţine noi informaţii politice, economice şi militare.

Putin a făcut comentariile în timpul unui discurs în faţa angajaţilor FSB din Moscova acolo unde a vorbit şi despre nevoia Rusiei de a-şi intensifica mecanismele de apărare cibernetică precum şi securitatea privind sistemele de comunicare confidenţială folosite de oficialii ruşi, conform news.ro .


Putin a condus la un moment dat FSB iar comentariile lui fac parte dintr-o strategie de comunicare mai amplă prin care Rusia este portretizată ca o fortăreaţă atacată de forţe străine.

„În ultimii ani, după cum bine ştiţi, a avut loc o intensificare a activităţii serviciilor secrete străine”, a spus el.

Citește și : Turcia : Patru irakieni au fost arestați fiind suspectați că plănuiau un atac asupra ambasadei SUA

„Serviciile străine lucrează cu atenţie vizând Rusia şi folosesc cele mai moderne metode şi tehnologii de spionaj. Numai anul trecut, au fost dejucate planurile a 72 de ofiţeri ai serviciilor secrete şi a 397 de spioni”, a adăugat Putin.

Tot luni, Sergei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe, a declarat că Moscova are dovezi că Statele Unite încearcă să intervină în alegerile prezidenţiale din Rusia.

De asemenea, Putin le-a mulţumit membrilor FSB că au ţinut secrete datele privind noul arsenal nuclear al Rusiei pe care preşedintele rus l-a anunţat săptămâna trecută.

El a spus că Rusia a prevenit 25 de acte teroriste şi 68 de crime teroriste anul trecut şi a cerut celor de la FSB să protejeze tinerii de extremism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai puțini turiști în iulie de-a lungul coastei bulgare a Mării Negre

Mai puțini turiști în iulie de-a lungul coastei bulgare a Mării Negre Există o scădere vizibilă a numărului de turiști nu numai în stațiunea Sozopol,...

Un bărbat a decedat după ce a căzut în gol la un șantier de construcții

Un bărbat a decedat după ce a căzut în gol la un șantier de construcții Tragedie pe un șantier de construcție de pe strada Grenoble,...

Turcii se înghesuie să mănânce la restaurantele din Grecia, pe fondul prețurilor mari din țară

Turcii se înghesuie să mănânce la restaurantele din Grecia, pe fondul prețurilor mari din țară Restaurantele din unele staţiuni turistice din Turcia sunt pe jumătate...

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv Cel puţin trei persoane, între care un copil, au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.