X

Rusia a desfăşurat o nouă divizie de rachete sol-aer S-400 în Crimeea

Rusia a desfăşurat sâmbătă o nouă divizie de rachete sol-aer S-400 în Crimeea, au anunţat agenţiile de presă ruse, într-o escaladare a tensiunilor militare în peninsula din nordul Mării Negre, transmite Reuters.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, ceea ce a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA contra Moscovei şi a agravat situaţia din regiune, conform agerpres .

În luna decembrie, SUA au anunţat că intenţionează să livreze Ucrainei ‘capacităţi de apărare consolidate’, experţii susţinând că printre acestea sunt incluse rachete antitanc Javelin.

Citește și : Donald Trump a plătit tăcerea asupra unei relaţii sexuale cu o actriță de filme porno

În primăvara anului trecut, Rusia a desfăşurat o primă divizie de rachete S-400 în Crimeea, mai exact în apropierea oraşului-port Fedosia. Noua divizie de rachete este desfăşurată lângă oraşul Sevastopol şi va controla spaţiul în zona frontierei cu Ucraina.

Noul sistem de apărare aeriană, proiectat pentru a apăra graniţele Rusiei, poate fi transformat într-un modul ofensiv în mai puţin de cinci minute, a explicat Viktor Sevostianov, înalt responsabil în forţele aeriene ruse.

Sistemele S-400, introduse prima dată în dotarea forţelor militare ruse în 2007, pot doborî rachete balistice pe o rază de 60 de kilometri.

Tags: crimeeaFedosiamoscovarusiaS-400SUAucrainaViktor Sevostianov
Categorii: Știrile zilei