Rusia dezminte formarea de batalioane de voluntari din rândul sportivilor

Publicat:

Ministrul Sporturilor din Rusia, Oleg Matîţin, a dezminţit marţi că instituţia sa înfiinţează batalioane de voluntari din rândul sportivilor pentru a lupta în Ucraina, scrie EFE, potrivit agerpres.

”Nu formăm batalioane cu sportivi profesionişti. Fiecare trebuie să-şi facă treaba în cel mai bun mod”, a declarat ministrul Matîţin presei locale.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

Ministrul Sporturilor a dezminţit informaţiile că Guvernul Rusiei plănuieşte înfiinţarea de unităţi formate exclusiv din sportivi.

”Fiecare are dreptul să aleagă, fie că este sportiv, feroviar sau şofer. Dacă cineva vrea să se înroleze ca voluntar şi să-şi apere patria, toate onorurile şi laudele pentru el”, a adăugat Matîţin.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Având în vedere lipsa presantă de oameni pe linia frontului, autorităţile au ordonat tuturor regiunilor să formeze batalioane de voluntari în urmă cu câteva luni, deşi înfrângerile de pe câmpul de luptă l-au determinat pe preşedintele rus Vladimir Putin să decrete mobilizarea parţială în septembrie.

Cu toate acestea, măsura a avut efectul opus celui dorit şi de atunci sute de mii de bărbaţi ruşi cu vârstă de înrolare au fugit din ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.