Rusia dezminte organizarea unei întrevederi Putin-Erdogan în 5 martie asupra Siriei

Publicat:

Kremlinul a dezminţit joi că preşedintele rus Vladimir Putin va avea o întrevedere cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan în 5 martie pentru a discuta despre situaţia din Siria, informează Xinhua, potrivit agerpres.

“Putin are alte planuri pentru 5 martie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând cu privire la un posibil summit între liderii rus, turc, german şi francez la Istanbul pe fondul amplificării tensiunilor în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei.


Citește și : Ani grei de temniţă pentru milionarul care a ordonat uciderea lui Jan Kuciak. A dat o ţeapă colosală în Slovacia!

Oricum, Rusia şi Turcia îşi menţin canalele de lucru la nivel de experţi, în primul rând pentru a discuta asupra crizei din Idlib, unde forţele armate ale Turciei au avut confruntări cu trupele guvernamentale siriene, a spus Peskov.

Săptămâna trecută, Erdogan a declarat că summitul cvadripartit asupra situaţiei din Idlib va fi organizat la 5 martie, iar Peskov a declarat mai târziu că Vladimir Putin susţine ideea organizării unei asemenea întâlniri.

Ofensiva dusă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, cu sprijinul Moscovei, pentru preluarea controlului asupra provinciei Idlib, ultimul bastion rebel în nord-vestul Siriei, pune la grea încercare pactul între Erdogan şi Putin, care cooperează strâns din 2016 în vederea încheierii conflictului în Siria, unde cei doi susţin tabere diferite.

Citește și : 9 oameni au murit în POTOPUL din Indonezia. Ploile torenţiale NU se opresc!

Conform unui acord cu Moscova, Turcia, care sprijină grupări rebele, dispune de 12 posturi de observare militare în provincia Idlib, dintre care multe se află acum în zone cucerite de regimul lui Bashar al-Assad în cursul ofensivei lansate în decembrie cu sprijinul aviaţiei ruse.

În pofida intereselor divergente, Turcia şi Rusia cooperează de mai mulţi ani pentru a găsi o soluţie la conflictul din Siria care, din 2011, s-a soldat cu cel puţin 380.000 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.