X

Rusia discută vânzarea de armament nou de combatere a dronelor partenerilor săi din Orientul Mijlociu

Rusia va angaja discuţii cu partenerii săi din Orientul Mijlociu despre perspectivele furnizării de armament nou de combatere a dronelor, a declarat marţi Aleksandr Miheev, directorul general al principalul exportator de arme rus Rosoboronexport, citat de Interfax şi Reuters, potrivit agerpres.

Moscova va propune partenerilor săi noi sisteme împotriva dronelor cu ocazia salonului aeronautic Dubai Airshow 2019, programat să aibă loc în luna noiembrie, a indicat responsabilul rus.

Citește și : Tineri din toată lumea fac cea mai mare grevă globală pentru protejarea mediului

Şeful companiei de stat ruse pentru armament a afirmat că piaţa mijloacelor de combatere a dronelor se cifrează la miliarde de dolari, iar ignorarea unei astfel de ameninţări poate fi mult mai scumpă.

În prezent, a spus el, pe piaţa internaţională de armament este în proces de finalizare crearea unei noi nişe şi anume cea a sistemelor de combatere a dronelor.

Dubai International Airshow 2019 va avea loc în perioada 17 – 21 noiembrie în Dubai, precizează Interfax.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, instalaţii ale Saudi Aramco, compania naţională petrolieră a Arabiei Saudite, au fost vizate de un atac cu drone. Între ţintele atacului a fost şi cel mai mare complex de rafinării de petrol din lume, situat în estul regatului saudit, ceea ce a dus la reducerea producţiei de petrol saudite la jumătate – cu 5,7 milioane de barili pe zi.

Citește și : Columbia a fost afectată de peste 2.200 de incendii de pădure, cele mai multe în ultimii 20 douăzeci de ani

Rebelii houthi din Yemen au revendicat atacul, dar SUA au pus la îndoială implicarea lor, arătând cu degetul spre Iran, care respinge aceste acuzaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus cu o zi în urmă Riadului să cumpere de la Rusia sisteme de apărare antiaeriană S-300 şi S-400 pentru protejarea instalaţiilor petroliere.

Tags: Aleksandr MiheevarmeDubai International Airshow 2019Orientul MijlociuRosoboronexportrusia
Categorii: DiasporaSinteze