Rusia dispune de suficiente forţe pentru a îşi apăra bazele militare din Siria (Moscova)

Publicat:

Rusia dispune de suficiente forţe rămase în Siria pentru a face faţă posibilelor atacuri asupra bazelor sale, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Contingentul care rămâne, infrastructura militară care rămâne, la bazele militare de la Hmeimim şi Tartous, sunt complet capabile să lupte împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale”, a declarat Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Africa de Sud. Peste 200 de oameni sunt răniţi – VIDEO

Ministerul rus al Apărării a anunţat luni că militanţi au atacat bazele sale din Siria în noaptea de 5 spre 6 ianuarie folosind 13 drone cu încărcătură explozivă.

Atacurile au fost organizate în scopuri ‘teroriste’, dar nu au produs ‘nici victime şi nici pagube materiale’, a precizat ministerul, precizând că ‘bazele de la Hmeimim şi Tartous continuă să funcţioneze normal’.

Din cele 13 drone, şapte au fost distruse, iar şase au fost interceptate de armata rusă, mai indică Ministerul Apărării.

Citeşte şi: Donald Trump ar putea fi audiat de procurorul special Robert Mueller. Casa Albă se abţine de la comentarii

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la mijlocul lui decembrie o retragere parţială a trupelor ruse desfăşurate în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor lui Bashar al-Assad, apreciind că misiunea a fost ‘îndeplinită în mod strălucit’.

Armata rusă va păstra în Siria un Centru de reconciliere a beligeranţilor, trei batalioane de poliţie militară, precum şi baza aeriană de la Hmeimim şi pe cea navală de la Tartous, situate în vestul Siriei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.