Rusia a donat echipamente militare Filipinelor, inclusiv 5.000 de puşti de asalt Kalaşnikov şi 20 de camioane

Publicat:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a acceptat miercuri o mare donaţie de echipamente militare din partea Rusiei, inclusiv 5.000 de puşti de asalt AK-74M şi 20 de camioane, potrivit Departamentului pentru Apărare al ţării, citat de agenţia DPA. 

Armele au fost prezentate preşedintelui Duterte la bordul navei ruseşti antisubmarin ”Amiral Penteleev”, în prezent acostată în portul Manila. Lui Duterte i-au fost prezentate capacităţile de tragere ale navei în timp ce făcea turul ei.


În cadrul donaţiei, Rusia a predat peste un milion de cartuşe cu gloanţe de oţel şi 5.000 de căşti de oţel, au precizat autorităţile în comunicat.

Ministrul apărării filipinez, Delfin Lorenzana, şi cel rus, Serghei Şoigu, au fost prezenţi la ceremonia de predare a echipamentelor.

Cu o zi mai înainte, Lorenzana şi Şoigu au semnat un acord de cooperare tehnică şi militară între Rusia şi Filipine, în marja unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările ASEAN în Clark Freeport, în provincia filipineză Pampanga (nord).

Acordul prevede o cooperare tehnică şi militară pentru cercetări, sprijin pentru producţie, precum şi un posibil schimb de experţi şi instruire de personal pentru programe comune, a precizat Departamentul pentru Apărare.

Cele două ţări au semnat de asemenea un contract pentru procurarea de către Filipine a unor materiale pentru apărare de la compania rusă de stat Rosoboronexport.

Duterte, care şi-a preluat mandatul în iunie 2016, a dezvoltat recent relaţii cu Rusia şi China. Aceasta este cea de-a treia oară când nava rusească vizitează Filipinele de când Duterte a devenit preşedinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.