Rusia expulzează încă un diplomat nord-macedonean

Publicat:

Rusia a declarat luni ‘persona non grata’ un angajat al Ambasadei Republicii Macedonia de Nord la Moscova, al doilea din iunie, ca represalii la o măsură similară a autorităţilor de la Skopje în luna august, comunică Ministerul de Externe rus într-un comunicat, citat de EFE, Reuters, TASS şi agerpres.

Însărcinatul cu afaceri al Macedoniei de Nord, Olivera Chaushevska-Dimovska, a fost convocată la sediul MAE rus, unde i s-a adus la cunoştinţă decizia Moscovei.


Citeşte şi: ‘Pandora Papers’: Mai mulţi lideri mondiali sunt acuzaţi de evaziune fiscală – Black News

‘Această măsură constituie un răspuns la decizia nejustificată luată în august de către partea macedoneană de a declara un diplomat de la ambasada rusă la Skopje drept persona non grata’, se afirmă în comunicatul MAE rus.

Moscova expulzase în iunie din Rusia un angajat al Ambasadei Macedoniei de Nord, ca represalii la o măsură identică anunţată de Skopje.

Decizia Macedoniei de Nord intervenea pe fondul solidarizării sale cu Republica Cehă, care acuzase în aprilie Rusia că ar fi la originea exploziilor la două depozite de muniţii în 2014 pe teritoriul ceh, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, ceea ce a determinat Praga să expulzeze 18 diplomaţi de la Ambasada Rusiei în Cehia.

Citeşte şi: Talibanii au anihilat o celulă a ISIS în Afganistan – Black News

Rusia, care a negat acuzaţiile Cehiei, a răspuns printr-un gest similar. De atunci, ambele ţări au acelaşi număr de diplomaţi şi de personal local la ambasadele lor.

Moscova a mers chiar mai departe şi a inclus Cehia pe aşa-numita listă a ţărilor ”neprietenoase”, alături de SUA, notează EFE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.