Rusia expulzează șase diplomați britanici

Publicat:

Rusia expulzează șase diplomați britanici

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat vineri că a revocat acreditarea a șase diplomați britanici la Moscova, pe care îi acuză de implicare în activități de spionaj și sabotaj, relatează Reuters.

Autoritățile ruse au confirmat, de asemenea, decizia de a expulza oficialii britanici.


Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare

FSB, principala agenție succesoare a KGB-ului sovietic, a declarat că deține documente care arată că un departament al Ministerului de Externe britanic din Londra, responsabil pentru Europa de Est și Asia Centrală, coordona ceea ce a numit „escaladarea situației politice și militare” și avea sarcina de a asigura înfrângerea strategică a Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei.

Rusia expulzează șase diplomați britanici

„Astfel, faptele dezvăluite oferă motive pentru a considera că activitățile diplomaților britanici trimiși la Moscova de către direcție amenință securitatea Federației Ruse”, a declarat FSB într-un comunicat.

„În acest sens, pe baza documentelor furnizate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și ca răspuns la numeroasele măsuri neprietenoase luate de Londra, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, în cooperare cu agențiile implicate, a încetat acreditarea a șase membri ai departamentului politic al Ambasadei Marii Britanii la Moscova, în acțiunile cărora au fost găsite semne de spionaj și sabotaj”, a precizat acesta.

Cei șase diplomați au fost numiți la televiziunea rusă de stat, care a prezentat și fotografii ale acestora.

Rusia expulzează șase diplomați britanici

„Englezii nu au luat în considerare indicațiile noastre cu privire la necesitatea de a pune capăt acestei practici (de a desfășura activități de informații în interiorul Rusiei), așa că am decis să îi expulzăm pe cei șase pentru început”, a declarat un angajat al FSB pentru canalul de televiziune de stat Rossia-24.

FSB a explicat că Rusia le va cere și altor diplomați britanici să plece acasă mai devreme dacă se constată că sunt implicați în activități similare.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenția de presă de stat TASS, a declarat că activitățile ambasadei britanice la Moscova au depășit cu mult convenția diplomatică și a acuzat-o de desfășurarea unei activități deliberate menite să dăuneze poporului rus.

Până acum, Ambasada Marii Britanii la Moscova nu a răspuns a comentat situația.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare “cât mai mulţi” soldaţi germani

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare "cât mai mulţi" soldaţi germani Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani bănuit a fi de...

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT”

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT” Președintele PSRM, Igor Dodon, continuă să lanseze falsuri în spațiul public. De această dată,...

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul”

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul" Președinta Comisiei politică...

Timofti despre discuția cu Putin: „Putin insista să nu semnăm cu UE, dar decizia era deja luată

Timofti despre discuția cu Putin: „Putin insista să nu semnăm cu UE, dar decizia era deja luată Fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.