Rusia face o demonstraţie de forţă în Marea Baltică

Publicat:

Marina rusă a început joi exerciţii navale de mare amploare în Marea Baltică, care vor dura până la 9 august, informează Ministerul Apărării rus, citat de EFE şi RIA Novosti, potrivit agerpres.

La aceste exerciţii, denumite “Oceanic Shield-2019′, participă 49 de vedete torpiloare şi nave de război, 20 de nave de sprijin, 58 de avioane şi un total de 10.634 de militari.


Citeşte şi: Trump îi întinde o mână de ajutor lui Putin

“Obiectivul manevrelor este verificarea capacităţii forţelor navale ruse de a apăra interesele naţionale ale Federaţiei Ruse şi consolidarea structurilor de comandă a flotei”, conform unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Nucleul grupului implicat în exerciţiile “Oceanic Shield-2019′ este format din navele care au participat la parada navală desfăşurată duminica trecută la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei marinei ruse.

Citeşte şi: După 14 ani de polemici, Olanda INTERZICE vălul islamic

În cadrul acestui eveniment, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că marina rusă “garantează securitatea ţării, interesele sale naţionale şi este capabilă să dea o ripostă fermă oricărui agresor”.

Comandantul-şef al marinei ruse, amiralul Nikolai Evmenov, supervizează personal desfăşurarea exerciţiilor actuale din Marea Baltică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.