X

Rusia face o demonstraţie de forţă în Marea Baltică

Marina rusă a început joi exerciţii navale de mare amploare în Marea Baltică, care vor dura până la 9 august, informează Ministerul Apărării rus, citat de EFE şi RIA Novosti, potrivit agerpres.

La aceste exerciţii, denumite “Oceanic Shield-2019′, participă 49 de vedete torpiloare şi nave de război, 20 de nave de sprijin, 58 de avioane şi un total de 10.634 de militari.

Citeşte şi: Trump îi întinde o mână de ajutor lui Putin

“Obiectivul manevrelor este verificarea capacităţii forţelor navale ruse de a apăra interesele naţionale ale Federaţiei Ruse şi consolidarea structurilor de comandă a flotei”, conform unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Nucleul grupului implicat în exerciţiile “Oceanic Shield-2019′ este format din navele care au participat la parada navală desfăşurată duminica trecută la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei marinei ruse.

Citeşte şi: După 14 ani de polemici, Olanda INTERZICE vălul islamic

În cadrul acestui eveniment, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că marina rusă “garantează securitatea ţării, interesele sale naţionale şi este capabilă să dea o ripostă fermă oricărui agresor”.

Comandantul-şef al marinei ruse, amiralul Nikolai Evmenov, supervizează personal desfăşurarea exerciţiilor actuale din Marea Baltică.

Tags: exercitii militaremarea balticaNikolai EvmenovOceanic Shield-2019rusiaSankt Petersburg
Categorii: Știrile zilei