X

Rusia a finalizat un acord cu Turcia pentru vânzarea de sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Moscova a finalizat un acord cu Ankara pentru vânzarea de sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400, primele livrări fiind prevăzute pentru sfârşitul anului 2019, a anunţat joi un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

“Concret, contractul se află acum în faza de implementare. Toţi parametrii, toată tehnologia, piaţa sunt puse la punct”, a declarat Vladimir Kojin, consilierul pentru cooperare tehnică şi militară al Kremlinului, citat de agenţiile de presă ruse, conform agerpres .

“Toate aspectele, în special cele financiare, au fost rezolvate în câteva zile. Contractul va fi împărţit în două: unul va fi plătit de Turcia, celălalt va fi achitat printr-un credit acordat de Rusia”, a precizat el.

Citește și : ONU a adoptat REZOLUȚIA prin care solicită SUA să-și retragă decizia de recunoaștere a Ierusalimului capitală a Israelului

“Primele livrări vor începe, probabil, la sfârşitul lui 2019 şi începutul lui 2020”, a adăugat Kojin.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat în septembrie că Moscova şi Ankara au semnat un contract pentru achiziţionarea de sisteme de apărare antiaeriană S-400.

Ankara a negociat mai mult de un an achiziţionarea de rachete S-400 din Rusia pentru a-şi spori capacităţile de apărare antiaeriană, dar NATO a criticat proiectul, deoarece echipamentul rusesc nu este compatibil cu sistemele sale de apărare şi cu radarele Alianţei.

Erdogan a subliniat că niciun stat nu are dreptul să discute deciziile suverane ale Turciei cu privire la sistemele sale de arme şi a reamintit că ţările membre ale NATO refuză sa vândă un sistem care include transferul de tehnologie, aşa că a trebuit să caute un alt partener, conform EFE.

Tags: ankaraapărare antiaerianăkremlinmoscovaRecep Tayyip ErdoganS-400Vladimir Putin
Categorii: Diaspora