X

Rusia foloseşte din nou crematorii mobile în Ucraina

Rusia foloseşte din nou crematorii mobile în unele zone din Ucraina din cauza numărului mare de pierderi în rândul armatei sale, a anunţat vineri Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook, transmite EFE, potrivit agerpres.

”Ocupanţii ruşi au suferit pierderi semnificative în Tokmok, în regiunea Zaporojie (sudul Ucrainei), motiv pentru care crematoriile mobile funcţionează în oraş”, a afirmat sursa citată, care a adăugat că ”forţele de apărare ale Ucrainei au distrus până la 10 unităţi de echipament militar (rus) de diverse tipuri în oraşul Tokmak, în regiunea Zaporojie, în data de 14 decembrie”.

Citește și: Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind condiţiile de primire a solicitanţilor de azil

Într-o declaraţie pentru Ukrainska Pravda, care a publicat fotografii cu aceste crematorii mobile, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a semnalat că ”circa 180 de militari duşmani au fost răniţi. Merită menţionat că deja în oraş funcţionează crematorii mobile ruse”.

Statul Major ucrainean a mai informat că forţele armate ale ţării au ucis circa 30 de ocupanţi în Lazurne, în regiunea Herson (surdest), în ultimele ore.

Presa locală relatează la rândul său că circa 60 de militari ruşi au murit în urma unui atac ucrainean asupra oraşului Kadiivka, din regiunea Lugansk, la 11 decembrie.

Citește și: UE adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Zaporojie, împreună cu provincia învecinată Herson şi cu regiunile estice Lugansk şi Doneţk au fost anexate ilegal în septembrie de Rusia, a cărei armată nu a reuşit până în prezent să le controleze în totalitate.

EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când ucrainenii denunţă prezenţa de crematorii mobile ruse pe teritoriul lor. Aceste crematorii mobile au apărut şi în timpul atacului asupra oraşului ucrainean Mariupol, de la Marea Azov, aflat acum în mâinile ruşilor şi al cărui asediu care a durat câteva luni s-a soldat cu mii de morţi de ambele părţi.

Tags: crematoriiregiunea ZaporojierusiaTokmokucraina
Categorii: Război in Ucraina