X

Rusia foloseşte încă un amplasament pentru lansarea dronelor împotriva Ucrainei

Atacul cu drone ruseşti efectuat duminică împotriva Ucrainei a pornit din regiunea Briansk din estul Rusiei, ceea ce înseamnă că ruşii dispun de un al doilea amplasament pentru lansarea dronelor iraniene, a comunicat miercuri ministerul britanic al apărării, conform dpa, potrivit agerpres.

Până acum, singura bază pentru lansarea dronelor din Rusia era cea din regiunea Krasnodar din sud, folosită din decembrie anul trecut.

Citește și: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Grecia (VIDEO)! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – Black News

La un an de când forţele ruse au invadat Ucraina, “un al doilea loc de lansare le-ar asigura ruşilor o axă de atac diferită, mai apropiată de Kiev”, arată informaţiile obţinute de serviciile britanice.

Ministerul Apărării de la Londra apreciază că “asta va reduce probabil timpul petrecut în aer deasupra Ucrainei şi (este) o încercare de a solicita şi mai mult apărarea antiaeriană ucraineană”.

Ucraina a afirmat că a doborât 11 din cele 14 drone de tip kamikaze, primele lansate în a doua jumătate a lui februarie, consemnează raportul britanic. Nouă astfel de aeronave fără pilot au fost interceptate în apropiere de spaţiul aerian al Kievului, iar celelalte în nordul Ucrainei.

Citește și: Rusia înăspreşte pedepsele pentru discreditarea forţelor armate şi include şi organizaţiile voluntare ca grupul Wagner – Black News

Ministerul a presupus că ruşii nu mai lansaseră drone din 15 februarie deoarece nu mai dispuneau de astfel de arme de producţie iraniană, însă “vor căuta probabil să se reaprovizioneze”.

Buletinele despre evoluţia războiului din Ucraina, bazate pe informaţii secrete, sunt publicate zilnic de minister de la începutul războiului, în urmă cu peste un an. Guvernul britanic încearcă astfel să contracareze versiunile ruseşti despre conflict şi să îşi informeze aliaţii. Moscova acuză Londra că duce o campanie de dezinformare. 

Tags: Brianskdronekievmoscovarusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina