Rusia ia în considerare să amâne alegerile în regiunile pe care le ocupă în Ucraina

Publicat:

Rusia ia în considerare să amâne alegerile în regiunile pe care le ocupă în Ucraina, din cauza situaţiei de securitate tensionate, relatează luni DPA, potrivit agerpres.  

Alegerile locale erau aşteptate să aibă loc la 10 septembrie – la fel ca în Rusia -, dar potrivit preşedintei Comisiei Electorale a Federaţiei Ruse, Ella Pamfilova, “circumstanţe neprevăzute” ar putea conduce la schimbarea planurilor.


Citește și : Nu va exista o nouă mobilizare în Rusia pentru a înlocui membrii Wagner

Pericolul pentru viaţa şi sănătatea oamenilor care trăiesc “în anumite zone ale noilor regiuni ale Rusiei” înseamnă că alegerile ar putea fi amânate, a declarat ea luni la o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, potrivit agenţiei publice de presă ruse TASS.

“Ne vom rezerva cu siguranţă dreptul de a face acest lucru dacă există motive serioase”, a adăugat Pamfilova, descriind situaţia din teritoriile ocupate ca “nefiind simplă”.

Aproximativ 21,5 milioane de persoane vor putea lua parte la votul electronic la distanţă în 2023, dar nu va fi încă disponibil pentru locuitorii “noilor regiuni”, deoarece acum “este dificil din punct de vedere tehnic”, a precizat Pamfilova, citată de TASS, la întâlnirea cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Citește și : Un birou internaţional de anchetă privind invazia rusă în Ucraina se deschide luni la Haga

Moscova a declarat regiunile ucrainene Zaporojie şi Herson din sud şi Doneţk şi Lugansk din est ca părţi anexate ale Rusiei în 2022, în urma unor referendumuri false care au încălcat dreptul internaţional, notează agenţia germană de presă.

La începutul lunii iunie, Ucraina a lansat o contraofensivă pentru a încerca să elibereze teritoriile ocupate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.