X

Rusia ia măsuri de securitate suplimentare pentru a-şi proteja infrastructura de atacurile maritime şi aeriene ale Ucrainei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat luni măsuri de securitate suplimentare pentru a proteja infrastructura de atacurile maritime şi aeriene ale Ucrainei, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Având în vedere situaţia creată, a fost luată decizia de a lua măsuri suplimentare pentru a îmbunătăţi apărarea împotriva atacurilor maritime şi aeriene”, a declarat Şoigu în cadrul unei întâlniri cu conducerea forţelor armate.

Citește și : Un autocar plin cu pasageri s-a ciocnit cu două mașini la Leuşeni – VIDEO

Ministrul citat a arătat că Ucraina s-a concentrat pe “atacuri teroriste asupra infrastructurii civile din oraşe şi alte localităţi din Federaţia Rusă”.

Motivul ar fi, potrivit lui Şoigu, “eşuata” contraofensivă ucraineană lansată pe 4 iunie, în pofida “sprijinului susţinătorilor occidentali”.

De aceea, armata rusă şi-ar fi intensificat în ultimele săptămâni atacurile asupra instalaţiilor militare ucrainene, inclusiv asupra celor implicate în comiterea de acte teroriste.

Duminică, autorităţile ruse au denunţat atacuri cu drone asupra Moscovei şi a peninsulei ucrainene anexate Crimeea. aminteşte EFE.

“Faţadele a două turnuri de birouri din oraş au fost uşor avariate. Nu există victime sau răniţi”, a scris primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin.

Citește și : Zelenski: Războiul ‘ajunge pe teritoriul Rusiei’

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că dronele au lovit două clădiri ale unui complex de zgârie-nori dintr-un centru financiar şi de afaceri.

 

Tags: Federatia RusamoscovaSerghei Şoiguucraina
Categorii: ExterneRăzboi in Ucraina