Rusia începe înregistrarea presei străine ca ‘agenţi străini’

Publicat:

Ministerul Justiţiei din Rusia va începe în această săptămână să înregistreze unele entităţi media din alte ţări ca ‘agenţi străini’, a spus luni o sursă din cadrul camerei superioare a parlamentului rus, citată de agenţia de presă RIA, potrivit Reuters, după cum transmite şi agerpres.

Nouă entităţi media americane, printre care Vocea Americii (‘Voice of America’) şi Radio Libertatea (‘Radio Liberty’), vor fi incluse pe lista ‘agenţilor străini’ care va fi aprobată de parlamentul rus, a declarat această sursă din cadrul Consiliului Federaţiei.


Citeşte şi: Opt persoane ARESTATE în ancheta ASASINĂRII jurnalistei malteze

Kremlinul a precizat că înţelege pe deplin de ce parlamentul rus intenţionează să discute despre interzicerea accesului în ţară pentru reprezentanţii unor organizaţii media americane ca răspuns la ceea ce consideră a fi abuzurile autorităţilor din SUA faţă de entităţi media ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat la 25 noiembrie legea care permite desemnarea unor entităţi media drept ‘agenţi străini’, ca reacţie la constrângerea postului de televiziune rus RT de a se înregistra ca ‘agent străin’ în Statele Unite.

Legea a fost denunţată de Consiliul pentru Drepturile Omului de pe lângă Kremlin, care a precizat într-un comunicat că “orice entitate media internaţională ar putea fi arbitrar calificată ca agent străin de către Ministerul Justiţiei”.

Citeşte şi: ÎNCEPE? Americanii trimit în Coreea sute de avioane militare. Nume de cod: ‘Vigilant Ace’ – VIDEO

Criticată virulent de către organizaţiile neguvernamentale Human Rights Watch şi Amnesty International, această lege obligă entităţile vizate să ofere informaţii autorităţilor ruse despre situaţia lor financiară şi să menţioneze în documentele pe care le prezintă că sunt încadrate ca ‘agenţi străini’.

De fapt, respectivul text extinde la mass-media o lege datând din 2012 şi care se referea până acum numai la organizaţiile neguvernamentale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reformistul Massoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului

Reformistul Massoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului Candidatul reformist Massoud Pezeshkian a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Iran, devansându-l pe ultraconservatorul Said...

Ce i-a cerut Melania Trump soțului ei dacă va recâștiga Președinția Statelor Unite

Ce i-a cerut Melania Trump soțului ei dacă va recâștiga Președinția Statelor Unite Melania plănuiește să-și împartă timpul între Washington DC și New York. Acesta...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis Republica Moldova continuă să acorde sprijinul necesar persoanelor refugiate din...

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa

Ministrul Culturii din Slovacia: comunitatea LGBTQ+ este de vină pentru scăderea natalității în Europa Ministrul Culturii din Slovacia, Martina Šimkovičová, a învinuit comunitatea LGBTQ+ pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.