Rusia începe să instaleze adăposturi antiaeriene modulare în regiunea Kursk

Publicat:

Rusia începe să instaleze adăposturi antiaeriene modulare în regiunea Kursk

Adăposturi antiaeriene modulare au început să fie instalate pe străzile mai multor oraşe din regiunea Kursk din Rusia, afectată de ofensiva ucraineană fără precedent începută pe 6 august, conform unui anunţ făcut joi de autorităţile regionale, informează EFE.

“Astăzi a început instalarea adăposturilor din beton armat la Kursk”, a scris pe Telegram guvernatorul regional Alexei Smirnov, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Într-un clip video publicat de guvernator, pe o stradă însorită se poate vedea un adăpost gri pe care este inscripţionat cu roşu ‘Ukrîtie’ (‘Adăpost’) .

Adăposturile în cauză urmează să fie amenajate în apropierea a 60 de staţii principale de autobuz din Kursk, a mai informat Alexei Smirnov.

Oraşul Kursk, capitala regiunii cu acelaşi nume, este situat la aproximativ 80 km distanţă de graniţa cu regiunea ucraineană Sumî, de unde forţele Kievului au lansat o ofensivă majoră pe 6 august.

De atunci, autorităţile ucrainene susţin că au înaintat în ţinuturile ruseşti peste 1.250 km pătraţi, ajungând în 93 de localităţi din regiunea Kursk.

Peste 120.000 de locuitori din regiunea Kursk au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în două săptămâni, potrivit autorităţilor ruse.

Oraşul Kursk are o populaţie de aproximativ 440.000 de locuitori.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Potrivit guvernatorului regiunii, decizia privind instalarea unor astfel de echipamente a fost luată de unitatea de criză creată în regiunea Kursk în faţa ofensivei armatei de la Kiev.

Adăposturi modulare urmează, de asemenea, să fie înfiinţate în oraşul Jeleznogorsk şi vor fi în curând amenajate şi la Kurciatov, în apropierea centralei nucleare Kursk, a adăugat Smirnov.

De la începutul războiului, Ucraina a creat adăposturi similare în câteva din oraşele sale, inclusiv în capitala Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciolacu s-a lăudat Ursulei von der Leyen că va candida la președinția României. Cum a reacționat președinta CE

Ciolacu s-a lăudat Ursulei von der Leyen că va candida la președinția României. Cum a reacționat președinta CE Premierul Marcel Ciolacu a mărturisit, joi, la...

Ucraina susţine că nu a văzut semne ale unei concetrări de trupe în Belarus, în apropierea frontierei comune

Ucraina susţine că nu a văzut semne ale unei concetrări de trupe în Belarus, în apropierea frontierei comune Poliţia de frontieră din Ucraina a anunţat...

IT-iștii pe cale de dispariție. Inteligența Artificială preia tot mai multe sarcini și îi va înlocui, în perioada următoare

IT-iștii pe cale de dispariție. Inteligența Artificială preia tot mai multe sarcini și îi va înlocui, în perioada următoare Programatorii și inginerii de software ar...

Un nou derapaj al lui Orban: Amenință cu trimiterea migranților la Bruxelles pentru a răzbuna sancțiunile financiare ale UE

Un nou derapaj al lui Orban: Amenință cu trimiterea migranților la Bruxelles pentru a răzbuna sancțiunile financiare ale UE Ungaria a sugerat că ar putea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.