X

Rusia ÎNCHIDE toate cafenelele şi restaurantele

Rusia va închide începând de sâmbătă toate cafenelele şi restaurantele din ţară pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, a anunţat vineri premierul rus Mihail Mişustin, informează AFP, potrivit agerpres.

“Autorităţile regiunilor Rusiei vor suspenda începând din 28 martie şi până pe 5 aprilie 2020 activităţile localurilor de alimentaţie publică, exceptând comerţul la distanţă”, a ordonat Mihail Mişustin într-un document difuzat pe site-ul guvernului rus.

Citește și : Lumea se îndreaptă către o criză economică mai rea decât cea din anul 2008 (OMC)

Textul le cere de asemenea autorităţilor regionale să le recomande ruşilor limitarea deplasărilor, inclusiv pentru vacanţe sau pentru turism.

Pentru combaterea propagării COVID-19, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri ca săptămâna viitoare angajaţii din Rusia să fie plasaţi în şomaj tehnic, cu plata salariilor. De asemenea, el a anunţat o serie de ajutoare pentru familii şi întreprinderi, şi a amânat “votul popular” asupra reformei constituţionale care ar urma să-i permită teoretic să rămână la putere alte două mandate.

Citește și : China raportează 67 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus și 6 decese

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat de joi închiderea din 28 martie până pe 5 aprilie, în capitala Rusiei, a restaurantelor şi comerţului, exceptând magazinele alimentare şi farmaciile. De asemenea, el a ordonat izolarea obligatorie a persoanelor mai în vârstă de 65 de ani şi a celor care suferă de boli cronice.

Rusia a înregistrat oficial 840 de cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, dintre care două decese.

Tags: coronaviruscovid-19Mihail MişustinmoscovarusiaSerghei SobianinVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei