X

Rusia intenționează să închidă granița în toamnă din cauza noului val de mobilizare

Rusia intenționează să închidă granița în toamnă din cauza noului val de mobilizare

Guvernul rus dezvoltă un sistem pentru a împiedica potențialii recruți în armata rusă și cei mobilizați să părăsească țara, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie. 

Departamentul notează că presa rusă a scris despre introducerea unui „sistem de schimb de informații” între Ministerul rus al Apărării și Serviciul Federal de Securitate (FSB) pentru a transmite date despre potențialii recruți către serviciul de frontieră și pentru a „preveni zborul lor din țară”.

Sistemul ar trebui să fie pe deplin operațional înainte de recrutarea din toamna anului 2024. Rusia organizează două campanii de recrutare în fiecare an, mobilizând peste 250.000 de oameni pentru un an de serviciu militar obligatoriu, spun oficialii serviciilor de informații.

„Sute de mii de ruși au părăsit țara după anunțul mobilizării parțiale în 2022, iar aceștia au fost concentrați în mod disproporționat în rândul tinerilor și cu studii superioare, ceea ce a dus la un impact negativ asupra pieței muncii prevenind reapariția unor astfel de situații”, a conchis departamentul .

Tags: Rusia intenționeazăsă închidă granița
Categorii: ExterneȘtirile zilei