Rusia interzice fundația actorului George Clooney şi a soţiei sale, avocata Amal Clooney

Publicat:

Rusia interzice fundația actorului George Clooney şi a soţiei sale, avocata Amal Clooney

Fundaţia actorului american George Clooney şi a soţiei sale, avocata Amal Clooney, care luptă în special pentru dreptate şi egalitate, a fost declarată “indezirabilă” şi, prin urmare, interzisă pe teritoriul Rusiei, a anunţat luni Parchetul General de la Moscova, transmite AFP.

Clooney Foundation for Justice (Fundaţia Clooney pentru Justiţie) “desfăşoară o activitate amplă menită să discrediteze Rusia, sprijină activ falşii patrioţi şi membrii grupărilor extremiste şi teroriste interzise”, a transmis Procuratura într-un comunicat.


“Sub acoperirea unor idei umanitare, aceşti ‘luptători pentru justiţie’ (…) promovează iniţiative de urmărire penală împotriva celor mai înalte autorităţi ruse”, se acuză în comunicat.

“Activităţile ONG-ului Clooney Foundation for Justice sunt declarate indezirabile pe teritoriul ţării noastre”, conchide comunicatul de presă ce poartă titlul “Parchetul General al Rusiei a apreciat talentul actoricesc al activiştilor de la Hollywood”.

Regimul preşedintelui Vladimir Putin a continuat să întărească reprimarea oricărei voci disidente de la lansarea ofensivei sale militare în Ucraina, în februarie 2022.

La începutul lunii august, Procuratura Generală a Rusiei a declarat indezirabilă Fundaţia germană Konrad Adenauer, care urmăreşte în special promovarea democraţiei, iar în luna iulie a fost interzisă publicaţia de ştiri rusă The Moscow Times.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

9 posturi TV și 7 posturi de Radio vor organiza dezbateri electorale în această toamnă

9 posturi TV și 7 posturi de Radio vor organiza dezbateri electorale în această toamnă Analiza celor 30 de declarații din partea furnizorilor de servicii...

55 de șoferi au fost depistați în trafic conducând în stare de ebrietate

55 de șoferi au fost depistați în trafic conducând în stare de ebrietate În weekend, 55 de șoferi au fost depistați în trafic conducând în...

Ucraina a lovit şi avariat un al treilea pod în provincia Kursk

Ucraina a lovit şi avariat un al treilea pod în provincia Kursk Armata ucraineană a lovit şi avariat un al treilea pod peste râul Seim...

Agenția Proprietății Publice preia în administrarea statului a Gărilor și Stațiilor Auto din Moldova

Agenția Proprietății Publice preia în administrarea statului a Gărilor și Stațiilor Auto din Moldova În urma constatării neexecutării obligațiilor contractuale de către partenerul privat S.R.L....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.