Rusia interzice SOTA, una dintre ultimele media de opoziţie din această ţară

Publicat:

Rusia interzice SOTA, una dintre ultimele media de opoziţie din această ţară

Rusia a declarat joi “indezirabilă” media de opoziţie SOTA, o măsură ce expune angajaţii acesteia la pedepse aspre şi interzice de facto activităţile sale în această ţară, unde orice voce disidentă este zdrobită după atacul declanşat împotriva Ucrainei, informează AFP.

“Articolele SOTA nu sunt nimic altceva decât tentative explicite de a destabiliza situaţia socio-politică a Rusiei”, a justificat într-un comunicat Parchetul General al Federaţiei Ruse, anunţând această decizie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Potrivit Parchetului, mass-media SOTA, încurajată de “aşa-zişi lideri de gândire occidentali”, căuta “să submineze fundamentele spirituale” ale Rusiei şi difuza “conţinuturi ce discreditau autorităţile şi forţele armate ruse”.

Această media, urmărită de 137.000 de utilizatori pe Telegram, era una dintre ultimele ce relata activ despre represaliile politice din Rusia, trimiţând reporteri ai săi să urmărească procesele opozanţilor şi la rarele acţiuni de protest.

Pe Telegram, redacţia SOTA a respins acuzaţiile Parchetului asupra presupuselor sale legături cu “supervizori occidentali”.

“Ne poziţionăm desigur ca nişte oponenţi ai războiului şi regimului lui Putin şi urmăm principii jurnalistice obiective. Această muncă va continua”, a adăugat redacţia.

Cu toate acestea, ea le-a cerut cititorilor săi care se află în Rusia să şteargă de pe reţelele lor sociale orice distribuire de conţinuturi ale sale.

“Ei pot să vă urmărească în justiţie pentru distribuiri de articole din 2023, 2022, 2021 (…) Însă, să vă număraţi printre abonaţii noştri nu este considerat o crimă, prin urmare, vă rugăm, rămâneţi cu noi”, a scris redacţia SOTA.

Acest proiect a luat formă în 2022, după o scindare în cadrul altei media cu nume apropiat, SOTAVision, care există în continuare şi transmite de asemenea despre represaliile politice din Rusia.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În Federaţia Rusă, organizaţiile clasate drept “indezirabile” au interdicţia de a deschide structuri şi membrii lor riscă grave probleme judiciare.

Zeci de ONG-uri şi media au avut deja aceeaşi soartă. În februarie 2024, autorităţile ruse au declarat “indezirabilă” Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), o media multilingvă finanţată de SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată de premierul britanic, Keir Starmer, la...

Prețuri mai mici la benzină și motorină

Prețuri mai mici la benzină și motorină ANRE a anunțat prețurile la care pot fi comercializați carburanții auto, pentru ziua de mâine, 19 iulie. Litrul de...

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului Elevii care nu au reușit să promoveze examenele de clasa a IX-a...

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025 Statul va crea un  fond mutual, care va fi funcțional din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.