Rusia își asigură un ‘avantaj pozițional’ în bătălia pentru Bahmut

Publicat:

Forțele rusești par să își fi asigurat un „avantaj pozițional” în bătălia pentru Bakhmut, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISR), citat de Sky News , informează mediafax.

Într-o serie de tweet-uri, thinktank-ul american a afirmat că trupele lui Vladimir Putin s-au plasat într-o poziție care le-ar permite să efectueze o „mișcare de cotitură” împotriva unor părți din orașul din estul țării.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

O mișcare de întoarcere este folosită pentru a forța inamicul să abandoneze pozițiile defensive pregătite, a explicat ISR.

Cu toate acestea, Rusia nu a reușit să forțeze trupele ucrainene să se retragă din zonă, iar ISR consideră că nu are capacitatea de a încercui orașul prea curând.

„Este posibil ca rușii să fi intenționat să încercuiască forțele ucrainene din Bakhmut, dar comandamentul ucrainean a semnalat că probabil se va retrage mai degrabă decât să riște o încercuire”, a adăugat ISR.

De-a lungul lunilor de lupte crâncene din Bakhmut, s-a discutat mult despre intenția Rusiei de a încercui Kievul.

Strategia militară are ca scop încercuirea unui inamic de pe mai multe fronturi, izolându-l efectiv din exterior.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

Este o situație periculoasă pentru partea care este încercuită, deoarece trupele sunt de obicei izolate de la baza operațiunilor lor, iar rutele de aprovizionare pot deveni redundante.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor Armata rusă a revendicat marţi ocuparea unei noi localităţi în provincia Doneţk din estul...

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o – studiu

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o - studiu Soldații ruși sapă tranșee în apropierea centralei nucleare din Zaporojie...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, pentru a face față atacurilor lansate de Rusia

Ucraina a realizat noi scuturi pentru vehiculele de luptă Bradley, pentru a face față atacurilor lansate de Rusia În încercarea de a face față atacurilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.