X

Rusia îşi consolidează poziţiile defensive din zonele pe care le-a ocupat în sudul Ucrainei (Londra)

Rusia îşi consolidează poziţiile defensive din zonele pe care le-a ocupat în sudul Ucrainei, a anunţat duminică Ministerul Apărării britanic, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

Această consolidare include deplasări de efective şi echipamente militare între oraşele Mariupol şi Zaporojie.

Citește și : Biden i-a asigurat pe liderii arabi că SUA vor rămâne ferm angajate față de aliații lor din Orientul Mijlociu

De asemenea, sunt întărite măsurile de securitate în zona oraşului Melitopol, a scris pe Twitter ministerul citat.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene, Vadim Skibiţki, a declarat că forţele ruse se pregătesc pentru următoarea fază a ofensivei lor din Ucraina. ”Nu este vorba doar de lovituri de rachete din aer şi de pe mare. Putem vedea bombardamente pe întreaga linie de contact, de-a lungul întregii linii a frontului. Există o folosire activă a aviaţiei tactice şi a elicopterelor de atac”, a spus Skibiţki.

”Există într-adevăr o anumită activare a inamicului pe toată linia frontului. În mod clar sunt în desfăşurare acum pregătiri pentru următoarea etapă a ofensivei”, a adăugat reprezentantul armatei ucrainene.

Un obiectiv vizat de Rusia este cucerirea oraşului Sloviansk, situat în regiunea Doneţk.

Citește și : România se teme de Putin, dar și Putin ar trebui să se teamă de România – Bloomberg

Kievul a afirmat că în ultimele trei zile cel puţin 40 de oameni au fost ucişi în bombardamentele ruse în zone urbane.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Tags: MariupolMelitopolrusiaVadim SkibiţkiZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina