X

Rusia îşi reia unele zboruri internaţionale

Rusia intenţionează să reia unele zboruri internaţionale de la 1 august, a anunţat vineri vicepremierul Tatiana Golikova, dar lista iniţială a destinaţiilor va fi limitată la Tanzania, Turcia şi Regatul Unit, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Zborurile internaţionale au fost suspendate pe 30 martie după impunerea de măsuri de carantină pentru a limita răspândirea noului coronavirus, cu care s-au infectat până acum peste 800.000 de oameni în Rusia.

Citeşte şi: Două avioane americane au şicanat în zbor un avion de pasageri iranian – VIDEO

Golikova a spus că numărul în scădere de infecţii cu Sars-CoV-2 a permis Rusiei să reia zborurile de pe aeroporturile din Moscova, Sankt Petersburg şi Rostov-pe-Don.

Ea a precizat că de la 1 august vor fi reluate zborurile spre capitala britanică Londra, oraşele turceşti Istanbul şi Ankara, respectiv insula Zanzibar din Tanzania. Mai multe destinaţii de vacanţă din Turcia vor fi adăugate pe listă de la 10 august, a spus Golikova.

Citeşte şi: China le răspunde ‘cu aceeaşi monedă’ americanilor şi ÎNCHIDE consulatul din Chengdu

Ea a adăugat că Rusia se va asigura că reluarea zborurilor “nu va duce la o nouă apariţie de cazuri importate de coronavirus pe teritoriul rus”.

Rusia continuă să înregistreze mii de noi cazuri de COVID-19 pe zi. Bilanţul naţional al îmbolnăvirilor este de 800.849, al patrulea cel mai mare din lume, iar numărul deceselor înregistrate este de 13.046.

Tags: ankaracovid-19IstanbullondramoscovaRegatul Unitrostov pe donrusiaSankt PetersburgSARS-CoV-2TanzaniaTatiana GolikovaturciaZanzibar
Categorii: Știrile zilei