Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

Publicat:

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

Cele două camere legislative ale Adunării Federale a Rusiei au aprobat, miercuri, suspendarea participării ţării la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi oprirea contribuţiilor acesteia, făcând referire la imposibilitatea “unui dialog constructiv” în cadrul acestui organism, transmite EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Senatorii Rusiei şi deputaţii Dumei de Stat consideră că decizia de suspendare a participării delegaţiei Adunării Federale la Adunarea Parlamentară a OSCE, precum şi la plata contribuţiilor, este justificată şi legitimă”, au indicat legislatorii într-un document aprobat miercuri de ambele camere ale parlamentului rus.


Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md

Potrivit senatorilor şi deputaţilor ruşi, în perioada în care Rusia nu participă la sesiunile acestui organism, “orice modificare a procedurilor Adunării care are scopul de a prejudicia delegaţia rusă va fi considerată nulă din punct de vedere juridic”.

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

În declaraţie, semnată de ambele camere şi transmisă OSCE şi ONU, legiuitorii ruşi au denunţat că acest organism nu urmăreşte “un schimb constructiv de opinii şi o agendă unificatoare” şi, dimpotrivă, a devenit “un instrument politizat care promovează un discurs antirus”.

Parlamentarii ruşi au indicat că şi-au exprimat aceste preocupări “în mod repetat”, dar Adunarea Parlamentară a OSCE a ales “să denatureze în mod deliberat cauzele şi efectele evenimentelor care au loc în Ucraina”.

Potrivit senatorilor şi deputaţilor ruşi, “abordările discriminatorii şi pline de prejudecăţi, standardele duble şi rusofobia totală, lipsa de pregătire pentru dezbateri de fond atestă degradarea extremă a Adunării Parlamentare a OSCE ca mecanism de interacţiune interparlamentară”.

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

“Ultima picătură care a umplut paharul acestui impas a fost refuzul României de a acorda vize membrilor delegaţiei ruse pentru participarea acestora la sesiunea anuală din 2024 de la Bucureşti. Această decizie a demonstrat că tendinţa spre confruntare şi atmosfera de intoleranţă au prevalat asupra bunului simţ, spiritului şi valorilor acestei organizaţii”, conchide declaraţia.

Propunerea de rezoluţie aprobată miercuri a fost prezentată anterior de vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Senatului, Vladimir Djabarov, care în discursul său a denunţat că “toate principiile” pe care s-a întemeiat Adunarea Parlamentară a OSCE “au fost distruse”.

Senatorul a adăugat că, “în plus, a avut loc o “ucrainizare” totală a agendei Adunării, care – a subliniat el – “s-a transformat dintr-un forum de dialog pe picior de egalitate într-un instrument de realizare a politicilor antiruse”.

El a citat ca exemplu faptul că membri ai delegaţiilor ruse au fost împiedicaţi să intre în mai multe ţări pentru a participa la activităţile Adunării Parlamentare a OSCE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.