Rusia joacă rolul lui ‘Gică-contra’ în cazul avionului deturnat în Belarus

Publicat:

Rusia a acuzat luni Occidentul de ipocrizie pentru reacţia sa după ce un avion al companiei Ryanair ce efectua un zbor Atena-Vilnius a fost constrâns de autorităţile belaruse să aterizeze duminică la Minsk, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile belaruse au recurs la un avion de vânătoare şi au semnalat o falsă alertă cu bombă pentru a forţa un avion al companiei aeriene irlandeze Ryanair ce efectua o cursă între Grecia şi Lituania – ţări membre ale UE şi ale NATO – să aterizeze la Minsk, unde l-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziţie din Belarus.


Citește și: Tragedie în Italia: O cabină de teleferic S-A PRĂBUŞIT (VIDEO)! 14 oameni au murit!

”Este şocant faptul că Occidentul consideră ‘şocant’ incidentul din spaţiul aerian al Belarusului”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

”(Occidentul) Fie ar trebui să fie şocat de aterizarea forţată în Austria a avionului preşedintelui bolivian la cererea SUA, fie nu ar trebui să fie şocat de comportamentul similar al altora”, a adăugat reprezentanta diplomaţiei ruse.

Uniunea Europeană şi NATO au cerut efectuarea unei anchete internaţionale după ce un avion al companiei Ryanair ce efectua un zbor Atena-Vilnius a fost constrâns de autorităţile belaruse să aterizeze la Minsk.

Citește și: Pasagerii avionului deturnat în Belarus povestesc ARESTAREA lui Roman Protasevici

”În realizarea acestui act coercitiv, autorităţile din Belarus au pus în pericol siguranţa pasagerilor şi a echipajului. ”O investigaţie internaţională asupra acestui incident trebuie să fie realizată pentru a verifica orice încălcare a regulilor internaţionale de aviaţie”, a subliniat într-o declaraţie şeful diplomaţiei europene Josep Borrell cu câteva ore înaintea unei reuniuni a liderilor statelor membre ale UE, la Bruxelles, unde va fi abordat şi acest incident.

Şefa Comisia Europene, Ursula von der Leyen, a scris duminică seara pe Twitter că ”atitudinea ilegală şi revoltătoare a regimului din Belarus va avea consecinţe”.

Desfăşurarea unei anchete internaţionale detaliate a fost solicitată şi de NATO, care a calificat incidentul drept ”grav şi periculos”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.