Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră cu Ucraina

Publicat:

Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră cu Ucraina

Ucraina a declarat joi că a respins un atac întreprins de un grup de sabotaj şi de recunoaştere (DRG) într-o a treia zonă de frontieră în regiunea Harkov (nord-est), unde forţele ruse acţionează intens în alte două sectoare distincte, transmite EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit canalului Telegram ucrainean DeepState, luptele ar continua în sectorul Sotniţki Kazaciok, localitatea în care Rusia a lansat acest nou atac.


Vezi şi: VIDEO – Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă cu focoase multiple – Stiripesurse.md

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt ucrainean a asigurat că forţele Kievului controlează situaţia din zona respectivă.

Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră cu Ucraina

“Ieri (miercuri) inamicul a încercat să desfăşoare operaţiuni de luptă în direcţia localităţii Sotniţki Kazaciok în regiunea Harkov”, a declarat joi la televiziunea publică purtătorul de cuvânt al Gărzii de frontieră ucrainene, Andrii Demcenko.

Demcenko a indicat că un “grup de sabotaj şi de recunoaştere rusesc a intrat pe teritoriul ucrainean după ce forţele ruse au atacat teritoriul din zona de frontieră ucraineană – prin alte mijloace” – ceea ce a dus la un schimb de focuri.

“Atacul a fost respins de grăniceri. O unitate de rezervă specializată în acţiuni antisabotaj a fost trimisă la faţa locului pentru a curăţa zona”, a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră cu Ucraina

Informaţiile furnizate de canalul DeepState, care monitorizează situaţia de pe front, contrazic însă rapoartele oficiale, remarcă EFE.

Potrivit acestuia, “în zona Sotniţki Kazaciok situaţia s-a înrăutăţit după rotaţia unităţilor, iar inamicul foloseşte grupuri de sabotaj”.

Rusia a deschis un al doilea front în regiunea Harkov la mijlocul lunii mai, printr-o ofensivă transfrontalieră către oraşele ucrainene Lipţî şi Vovceansk. Luptele continuă în această zonă a frontului, unde forţele ruse au preluat controlul asupra unei părţi din teritoriul adiacent frontierei ucrainene cu Rusia.

Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră cu Ucraina

Ucraina a afirmat iniţial că incursiunea într-o nouă zonă a frontierei a fost respinsă.

În numeroase mesaje publice ale conducerii sale de vârf, Ucraina a interpretat deschiderea acestui al doilea front în regiuea Harkov drept o încercare de a forţa trupele Kievului să neglijeze alte sectoare ale frontului pentru a apăra acest nou focar de ostilităţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oklahoma ordonă ca Biblia să fie predată în şcolile publice

Oklahoma ordonă ca Biblia să fie predată în şcolile publice Cel mai înalt responsabil cu educaţia din Oklahoma a ordonat joi şcolilor publice din acest...

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, vânduţi cu peste 120.000 de lire sterline la licitaţie

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, vânduţi cu peste 120.000 de lire sterline la licitaţie O pereche de pantofi albaştri din piele...

‘Maldivele Europei’ de o frumusețe naturală extraordinară – destinația ideală, mai accesibilă decât litoralul românesc sau Grecia

'Maldivele Europei' de o frumusețe naturală extraordinară - destinația ideală, mai accesibilă decât litoralul românesc sau Grecia Ksamil, un mic paradis situat în Albania, un...

VIDEO – Will Smith a lansat o piesă rap, prima după 7 ani

VIDEO - Will Smith a lansat o piesă rap, prima după 7 ani Actorul Will Smith, impulsionat de succesul de la începutul acestei luni al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.