Rusia loveşte Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv

Publicat:

Rusia loveşte Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv

Rusia a lansat mai multe valuri de rachete şi drone în mai multe regiuni din Ucraina şi a ucis cel puţin patru oameni, au anunţat militarii ucraineni marţi, la o zi după cel mai mare atac aerian rusesc de la începutul războiului, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

În oraşul Krivoi Rog din centrul ţării, un hotel a fost “şters de pe faţa pământului”, conform oficialilor locali, care au raportat şi două pierderi de vieţi omeneşti. Un bilanţ similar – doi morţi – a fost consemnat şi ceva mai la est, la Zaporojie.


Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

Luni noaptea, sistemele de apărare antiaeriană ale Kievului au intervenit de mai multe ori pentru a respinge rachete şi drone lansate asupra capitalei, conform unui mesaj pe Telegram al administraţiei militare a regiunii. Mai mulţi martori au declarat agenţiei Reuters că în oraş au avut loc cel puţin trei explozii.

Rusia loveşte Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv

În cursul zilei de luni, ruşii au atacat cu peste 200 de rachete şi drone şi au ucis cel puţin şapte oameni; în acelaşi timp, au produs distrugeri în infrastructura energetică ucraineană.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a condamnat atacul “scandalos”.

Analişti din cadrul Institutului pentru Studiul Războiului, un grup de reflecţie din Washington, au apreciat în cursul serii de Moscova “nu dispune probabil de capacitatea industrială militară pentru susţinerea unor astfel de astfel de atacuri masive, la o scară similară, în mod regulat”.

Unii bloggeri militari ruşi, cum ar fi grupul cunoscut ca Rybar, au afirmat că atacul rusesc constituie “represalii” la ofensiva ucraineană surprinzătoare pe teritoriul Rusiei – prima astfel de operaţiune după sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Rusia loveşte Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv

Kremlinul ameninţase luni că va avea loc o reacţie la operaţiunea militară ucraineană din regiunea Kursk din vestul Rusiei. La trei săptămâni de la începutul ofensivei, Kievul susţine că forţele sale continuă să avanseze, iar Moscova afirmă că loveşte consecvent inamicul. Ucrainenii nu au fost deocamdată respinşi de pe teritoriul rus.

Amploarea atacurilor ruseşti de la primele ore ale zilei de marţi nu se cunoaşte deocamdată. Reuters nu a reuşit să verifice independent informaţiile conform cărora forţele aeriene ucrainene au observat lansarea mai multor grupuri de drone şi multiple decolări de pe aeroporturi din Rusia unde se află bombardiere strategice Tu-85 şi avioane de vânătoare MiG-31. Moscova nu a comentat imediat.

Alarmele aeriene au răsunat aproape toată noaptea la Krivoi Rog, Kiev şi în regiuni din centrul şi estul Ucrainei, începând de la ora 02:00 GMT.

Rusia loveşte Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv

Serghei Lisak, guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk, unde este situat Krivoi Rog, a afirmat pe Telegram că sub ruinele hotelului distrus în acest oraş s-ar mai putea afla doi civili, iar alţi cinci au fost răniţi în cursul atacului. El a adăugat că s-au produs daune la şase magazine, patru blocuri-turn şi opt automobile.

La Zaporojie, guvernatorul regiunii cu acelaşi nume a anunţat pe aceeaşi cale că pe lângă cei doi morţi în urma atacului rusesc din cursul nopţii bilanţul include şi patru răniţi. Ivan Fedorov a precizat pe Telegram că ruşii au folosit drone-kamikaze Shahed, de producţie iraniană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şeful MAI explică fuga deputatului ucrainean prin R. Moldova

Şeful MAI explică fuga deputatului ucrainean prin R. Moldova Deputatul ucrainean Artem Dmitruk, care a fugit de justiția din țara lui prin R. Moldova, a...

Antony Blinken transmite ”cele mai calde felicitări” R. Moldova

Antony Blinken transmite ”cele mai calde felicitări” R. Moldova Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a transmis ”cele mai calde felicitări” cu ocazia Zilei...

Mesajul primarului Chişinăului de Ziua Independenţei

Mesajul primarului Chişinăului de Ziua Independenţei Republica Moldova celebrează astăzi, 27 august 2024, 33 de ani de la Proclamarea Independenței. Cu această ocazie, primarul municipiului...

Ursula von der Leyen transmite un mesaj pentru locuitorii Moldovei

Ursula von der Leyen transmite un mesaj pentru locuitorii Moldovei Cu ocazia celei de-a 33-a aniversări a Zilei Independenței Republicii Moldova, președintele Comisiei Europene, Ursula...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.