X

Rusia : moartea şi rănirea mai multor persoane dupa prabușirea parțială a unui bloc din orașul Ijevsk

Un bloc de locuinţe cu nouă etaje s-a prăbuşit parţial joi în oraşul rus Ijevsk, situat la 1.000 km est de Moscova, provocând moartea şi rănirea mai multor persoane, au anunţat autorităţile locale, relatează agerpres .

‘Circumstanţele accidentului sunt încă neclare. Există morţi şi răniţi’, a anunţat procuratura acestui oraş de 650.000 de locuitori într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Citiți și : Arabia Saudită le-a cerut cetăţenilor săi să evite deplasările în Liban și cei aflati deja acolo să părăsească această ţară

La rândul său, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat că ‘imobilul s-a prăbuşit parţial’ la ora locală 16:41 (12:41 GMT) şi a precizat că două persoane au fost scoase de sub dărâmături.

Comisia de Anchetă rusă a anunţat deschiderea unei investigaţii. Un oficial rus a afirmat că ar fi vorba despre o explozie produsă din cauza acumulărilor de gaze.

Imaginile transmise de televiziuni arătau faţada distrusă a imobilului, situat în apropierea unei intersecţii foarte aglomerate.

‘A avut loc o explozie atât de puternică încât toată clădirea s-a cutremurat’, a declarat o localnică pentru canalul public Rossiya 24.

Exploziile produse de acumulări de gaze sunt frecvente în Rusia. Ultima explozie gravă, produsă în februarie 2016, s-a soldat cu moartea a şapte persoane la Iaroslavl, lângă Moscova.

Categorii: Știrile zilei