Rusia NU le mai dă americanilor motoare de rachetă: ‘Să zboare cu măturile!’

Publicat:

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat joi că Rusia nu va mai livra Statelor Unite motoare de rachetă, transmite Reuters, potrivit agerpres. Măsura este o reacţie la sancţiunile americane împotriva Moscovei.

Directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, a declarat că “într-o astfel de situaţie nu putem furniza Statelor Unite motoarele noastre pentru rachete, cele mai bune din lume”. “Să zboare cu altceva, cu măturile, nu ştiu cu ce”, a mai spus el la televiziunea de stat din Rusia.


Citeşte şi: Putin avertiza încă de acum un an despre o luptă ‘TOŢI împotriva TUTUROR’ – Black News

Rogozin a afirmat că Rusia a livrat din 1990 şi până acum Statelor Unite 122 de motoare RD-180, din care 98 au fost folosite pentru vehiculele de lansare Atlas.

Roscosmos nu va mai presta nici asistenţă tehnică pentru motoarele de rachetă deja furnizate americanilor, care mai au 24 de astfel de echipamente.

Rusia îşi suspendase deja cooperarea cu Europa la lansările spaţiale de la baza Kourou din Guyana Franceză, tot ca răspuns la sancţiunile occidentale.

De asemenea, Moscova a cerut companiei britanice OneWeb din domeniul sateliţilor că aceştia să nu fie folosiţi în scopuri militare.

Citeşte şi: Putin şi-a pregătit ascunzătoarea! BUNCĂRUL antiatomic în care se presupune că şi-a ascuns familia – Black News

OneWeb, la care este acţionar şi guvernul de la Londra, a anunţat joi că suspendă toate lansările de la cosmodromul rusesc Baikonur din Kazahstan.

Rogozin a afirmat că Rusia se va concentra pe viitor asupra dezvoltării de nave spaţiale cu dublu rol, conform necesităţilor Roscosmos şi ale Ministerului Apărării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa

Americanii ridică nivelul de alertă pe mai multe baze militare din Europa Armata americană a ridicat nivelul de alertă pe mai multe dintre bazele sale...

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în R. Moldova

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în R. Moldova Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain...

Grosu către proaspeții locotenenți: „Veți avea misiunea nobilă de a proteja suveranitatea”

Grosu către proaspeții locotenenți: „Veți avea misiunea nobilă de a proteja suveranitatea” Președintele Parlamentului, Igor Grosu,  i-a felicitat pe cei 67 de fete și băieți,...

Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa

Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN), formaţiunea condusă de tânărul Jordan Bardella, s-a clasat detaşat pe primul loc duminică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.