X

Rusia nu mai este dispusă să ‘joace frumos’ cu protestatarii din orașul Herson (surse)

Rusia nu mai este dispusă să „joace frumos” cu protestatarii din orașul Herson, din sudul Ucrainei, și intenționează să-i răpească pe cei care ies în stradă în semn de sfidare față de invazia lor, susține o persoană căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, potrivit Sky News, informează mediafax.

Într-o scrisoare despre care se crede că a fost scrisă de un informator pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), apare informația potrivit căreia trupele au primit ordinul de a dezlănțui „marea teroare” asupra locuitorilor care se opun forțelor Kremlinului.

Citește și : Contraspionajul ucrainean a dejucat o altă tentativă de asasinare a lui Zelenski

Scrisoarea, care a fost consultată de The Times, susținea că protestatarii au fost salvați până acum doar pentru că militarii ruși nu știau „cine anume trebuie capturat”.

Informația mai arată că oamenii din Herson vor fi luați din casele lor noaptea și duși peste granița rusă dacă vor continua să protesteze.

„Chiar dacă va trebui să deportăm până la jumătate din oraș, suntem pregătiți pentru asta”, se arată în scrisoare.

Citește și : Japonia s-a supărat pe Rusia pentru ABANDONAREA tratativelor bilaterale de pace

Există informații că numeroase persoane din Hersonul ocupat se luptă pentru a avea acces la alimente și medicamente. Orașul din sud, cândva un centru economic, se află sub ocupație rusă de la începutul invaziei.

 

Tags: Hersonkremlinrusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina