X

Rusia nu va decide consemnarea la sol a avioanelor de tip Sukhoi Superjet-100

Ministrul rus al Transporturilor, Evgheni Dietrich, a declarat că Rusia nu va decide consemnarea la sol a avioanelor de tip Sukhoi Superjet-100, în ciuda faptului că 41 de persoane au murit după ce o asemenea aeronavă a luat foc duminică pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, informează Reuters, potrivit Mediafax.

„Nu există niciun motiv pentru a face acest lucru”, a declarat acesta.

Citește și : Turcia respinge drept ‘nerealistă’ atenţionarea SUA privind gazele din largul Ciprului

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, deținut de compania Aeroflot, se îndrepta spre orașul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei, însă la scurt timp după decolare a solicitat permisiunea să se întoarcă înapoi la aeroportul Sheremetyevo, după detectarea unui incendiu. Dintre cele 78 de persoane aflate la bord, 41 au decedat în urma incendiului.

Cadavrele celor 41 de victime au fost recuperate, a anunțat Evgheni Dietrich. El a mai spus că șase dintre supraviețuitori se află într-o situație gravă.

Cu toate că flota sa cuprinde în principal avioane Boeing și Airbus, compania aeriană Aeroflot deține și 50 de aparate Sukhoi Superjet. Modelul a fost lansat în 2011 și încă de atunci au existat temeri cu privire la siguranța aeronavei. În decembrie 2016 acest model a fost consemnat la sol după descoperirea unui defect.

Citește și : Macron: Franța pledează pentru rămânerea Rusiei în Consiliul Europei

Tags: AeroflotmoscovaMurmanskrusiaSheremetyevoSukhoi Superjet-100
Categorii: Știrile zilei