Rusia nu va tolera un dialog care porneşte de o ‘poziţie de forţă’ (Serghei Şoigu)

Publicat:

Rusia nu va tolera niciun fel de dialog care porneşte de o ‘poziţie de forţă’, a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu într-un interviu, duminică, la postul de televiziune Rossia-24, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit agerpres.

Comentând o declaraţie făcută de ministrul german al apărării Ursula von der Leyen, care se pronunţase în primăvară pentru înăsprirea politicii în relaţia cu Moscova, generalul de armată Serghei Şoigu a afirmat că şefa instituţiei de apărare a Germaniei ar trebui să-şi amintească de istoria recentă, referindu-se la cel de-Al Doilea Război Mondial.


Citește și : Cuba: Dezbatere publică a proiectului noii Constituţii

‘După ceea ce a făcut ţării noastre Germania, cred că ei (germanii – n.r.) nu ar trebui să vorbească despre aceasta încă cel puţin 200 de ani’, a spus el.

În plus, ministrul Şoigu consideră că ‘bunicii noştri ar trebui întrebaţi’ despre ceea ce înseamnă să vorbeşti cu Rusia de pe o ‘poziţie de forţă’.

În acelaşi timp, ministrul rus a afirmat că Rusia, la fel ca înainte, este deschisă oricăror contacte şi cooperări de la egal la egal.

‘Recomandarea’ făcută de Serghei Şoigu ministrului german al apărării de a-şi aduce aminte de istorie ar trebui să constituie un motiv serios pentru ca Germania să-şi reconsidere politica antirusească, a apreciat luni redactorul-şef al revistei ‘Apărarea naţională’, Igor Korotcenko, membru în Consiliul public al Ministerului Apărării din Rusia.

Citește și : Premierul irakian şi-a anulat vizita în Iran ‘din cauza calendarului încărcat’

Rusia şi Occidentul traversează în prezent cea mai profundă criză după încheierea Războiului rece, ca urmare a anexării peninsulei Crimeea în martie 2014 şi a rolului Moscovei în conflictul din estul Ucrainei. Ulterior, relaţiile s-au deteriorat şi mai mult după ce SUA au acuzat Moscova de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.