X

Rusia nu va tolera un dialog care porneşte de o ‘poziţie de forţă’ (Serghei Şoigu)

Rusia nu va tolera niciun fel de dialog care porneşte de o ‘poziţie de forţă’, a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu într-un interviu, duminică, la postul de televiziune Rossia-24, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit agerpres.

Comentând o declaraţie făcută de ministrul german al apărării Ursula von der Leyen, care se pronunţase în primăvară pentru înăsprirea politicii în relaţia cu Moscova, generalul de armată Serghei Şoigu a afirmat că şefa instituţiei de apărare a Germaniei ar trebui să-şi amintească de istoria recentă, referindu-se la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Citește și : Cuba: Dezbatere publică a proiectului noii Constituţii

‘După ceea ce a făcut ţării noastre Germania, cred că ei (germanii – n.r.) nu ar trebui să vorbească despre aceasta încă cel puţin 200 de ani’, a spus el.

În plus, ministrul Şoigu consideră că ‘bunicii noştri ar trebui întrebaţi’ despre ceea ce înseamnă să vorbeşti cu Rusia de pe o ‘poziţie de forţă’.

În acelaşi timp, ministrul rus a afirmat că Rusia, la fel ca înainte, este deschisă oricăror contacte şi cooperări de la egal la egal.

‘Recomandarea’ făcută de Serghei Şoigu ministrului german al apărării de a-şi aduce aminte de istorie ar trebui să constituie un motiv serios pentru ca Germania să-şi reconsidere politica antirusească, a apreciat luni redactorul-şef al revistei ‘Apărarea naţională’, Igor Korotcenko, membru în Consiliul public al Ministerului Apărării din Rusia.

Citește și : Premierul irakian şi-a anulat vizita în Iran ‘din cauza calendarului încărcat’

Rusia şi Occidentul traversează în prezent cea mai profundă criză după încheierea Războiului rece, ca urmare a anexării peninsulei Crimeea în martie 2014 şi a rolului Moscovei în conflictul din estul Ucrainei. Ulterior, relaţiile s-au deteriorat şi mai mult după ce SUA au acuzat Moscova de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Tags: dialogmoscovarusiaSerghei ŞoiguUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora