Rusia a părăsit regiunea Afrin din nordul Siriei după ce armata turcă a lansat o ofensivă terestră

Publicat:

Militarii ruşi au părăsit regiunea Afrin din nordul Siriei unde armata turcă a lansat o ofensivă terestră şi aeriană împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

“Comandamentul forţelor ruse din Siria a luat măsuri pentru a asigura securitatea militarilor ruşi desfăşuraţi în zona Afrin”, a afirmat ministerul într-un comunicat, precizând că trupele au fost retrase către zona “de detensionare” Tall Rifaat, conform agerpres.


Aceste măsuri au fost luate “pentru a împiedica posibile provocări şi pentru a exclude orice ameninţare la viaţa militarilor ruşi”, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : ATAC armat în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul

Anunţul armatei ruse are loc după ce Turcia a confirmat sâmbătă că a lansat o operaţiune militară în nordul Siriei împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului, considerate de Ankara drept o organizaţie teroristă.

Rusia a intervenit militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor regimului de la Damasc şi împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Un oficial kurd a declarat sâmbătă că avioane de luptă turceşti au lovit zone rezidenţiale din Afrin şi mai multe persoane au fost rănite, relatează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.