Rusia pare să fi ajuns la fundul sacului – Anticele T-62 devin principalul tanc de luptă rusesc

Publicat:

Rusia pare să fi ajuns la fundul sacului – Anticele T-62 devin principalul tanc de luptă rusesc

T-62-urile vechi de 60 de ani sunt pe cale să devină principalele tancuri ale armatei ruse. Un analist a analizat imaginile din satelit, a analizat cifrele și a ajuns la o concluzie uluitoare. Douăzeci și opt de luni de lupte grele în Ucraina au remodelat radical corpul de tancuri al armatei ruse, notează Forbes.

Potrivit @highmarsed, armata a pierdut atât de multe tancuri moderne încât singurul mod în care se poate apropia chiar de a-și menține puterea de 3.000 de tancuri este să scoată mai multe T-62 de epocă din anii 1960 din stocarea pe termen lung, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„După părerea mea, este probabil să vedem mai multe T-62 în viitor și probabil că vor fi unul dintre principalele tipuri de tancuri din armata rusă”, a scris @highmarsed după ce a cântărit stocurile de T-62 cu stocurile de mai vechi. T-55 și mai noi T-72, T-80 și T-90.

T-62 de 41 de tone, pentru patru persoane, au avantajul de a fi abundente și, în comparație cu tancurile mai noi, destul de simple, făcându-le mai economice de recuperat și recondiționat după decenii de depozitare deschisă. Cea de-a 103-a fabrică de reparații de armuri din Siberia, împreună cu alte fabrici, „pare să fi construit o capacitate semnificativă de a recondiționa acest tip”, a menționat @highmarsed.

Această devoluție – de la T-72, T-80 și T-90 moderne (cu armura lor mai groasă, tunurile principale de 125 de milimetri și încărcătoare automate rapide pentru echipajele lor de trei persoane) la T-62 vechi (cu armură mai subțire, 115 milimetri). arme principale și un încărcător uman) — este un semn de rău augur pentru armata rusă, deoarece atacurile sale din Ucraina încetinesc până la o mașină sângeroasă.

Cifrele arată cum au ajuns rușii în acest punct. În februarie 2022, armata rusă a intrat în război în Ucraina cu aproximativ 2.100 de T-72 de model târziu, 500 de T-80 moderne și 400 de T-90.

Însă minele, dronele, artileria și rachetele antitanc ale Ucrainei au luat o taxă. Analiştii au evidenţiat 3.000 de tancuri ruseşti distruse, abandonate şi capturate. Din punct de vedere numeric, aceasta este întreaga forță de dinainte de război – iar pierderile sunt tancuri disproporționat de moderne, mai degrabă decât vechile T-55 și T-62 pe care rușii au început să le tragă din parcurile de vehicule în aer liber la scurt timp după extinderea războiului.

Nimeni din afara Kremlinului nu știe cu siguranță câte tancuri noi construiesc fabricile rusești în fiecare an, dar estimările bine informate sunt în intervalul 500 sau 600. Sunt mult prea puține tancuri noi pentru a înlocui toate tancurile pierdute, așa că soldul provine de la stocuri vechi din Războiul Rece.

Aceste stocuri au fost semnificative în 2022. Au inclus 6.200 de tancuri, conform sondajului @highmarsed privind imaginile prin satelit. Tipurile dominante au fost 1.800 de T-62, 2.000 de T-72 mai vechi și 1.400 de modele timpurii T-80.

La puțin peste doi ani mai târziu, rușii au adus în jur de 700 T-62, 500 T-72 și 1.100 T-80 pentru recondiționare. Faptul că au neglijat aproximativ o mie de T-72 Urals și T-72A de la începutul anilor 1970 ar putea avea ceva de-a face cu autoîncărcătoarele fine ale acelor tancuri.

Rezervele de T-80 și T-72 mai noi se epuizează, dar mai sunt 1.100 de T-62 care așteaptă restaurare și o a doua șansă de a duce război. Pe măsură ce producția de noi tancuri continuă să rămână în urmă din cauza lipsei de bani, muncitori și piese, aceste T-62 din anii 1960 urmează să joace un rol din ce în ce mai important în armata rusă de la mijlocul anilor 2020.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Nu sunt tancuri grozave – și sunt cu siguranță inferioare celor mai numeroase T-64 din Ucraina și vulnerabile la minele, dronele, artileria și rachetele sale. Analistul Andrew Perpetua a descris T-62-urile ca fiind „vag utile”. Dar numai după „standardele anilor 1980”.

Dar tancurile vechi vag utile sunt cele mai bune pe care le poate obține Rusia, atâta timp cât pierderile sale în Ucraina depășesc cu mult producția de tancuri noi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un suspect dintr-un dosar de contrabandă, reținut pentru amenințare și violență asupra unui funcționar public

Un suspect dintr-un dosar de contrabandă, reținut pentru amenințare și violență asupra unui funcționar public Un conațional, care este acuzat de amenințare sau violență asupra...

Luptătorii Radu Lefter și Maxim Saculțan, eliminați în prima rundă a Jocurile Olimpice

Luptătorii Radu Lefter și Maxim Saculțan, eliminați în prima rundă a Jocurile Olimpice Luptătorii de stil liber Radu Lefter (97 kg) și Maxim Saculțan (65...

Un apartament de 100 de mp în Moscova de jumătate de milion de euro, al fetei unui șef al Armatei Ruse, a fost confiscat

Un apartament de 100 de mp în Moscova de jumătate de milion de euro, al fetei unui șef al Armatei Ruse, a fost confiscat Generalul...

FOTO/ Stoluri de flamingo în Delta Dunării: ce-i aduce în zona de nord a Mării Negre

FOTO/ Stoluri de flamingo în Delta Dunării: ce-i aduce în zona de nord a Mării Negre În decursul ultimilor ani, au fost observate mai multe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.