Rusia are în permanenţă 70-100 de nave de război pe mările şi oceanele lumii

Publicat:

Între 70 şi 100 de nave ale marinei militare ruse se află în permanenţă în diferite regiuni pe mările şi oceanele lumii, a declarat comandantul-şef Vladimir Koroliov, într-un interviu apărut vineri în cotidianul Krasnaia Zvezda, preluat de Xinhua, potrivit agerpres.

‘O flotă poate fi reală dacă navele şi submarinele sale nu stau în dane, ci îşi îndeplinesc funcţiunile pe mare’, a afirmat amiralul Koroliov.


Citeşte şi: Operaţiune antitero în Afganistan. Armata americană a lovit ‘scorbura’ unui lider jihadist

El a precizat că noua fregată ‘Amiral Makarov’ va sosi în portul Sevastopol şi va face parte din Flota Mării Negre începând din august sau septembrie.

De asemenea, nava anti-mine ‘Ivan Antonov’ a fost lansată recent în portul Sankt-Petersburg, iar o serie de şase nave torpiloare mici ‘Şkval’ s-au alăturat Flotei Mării Baltice.

În viitorul apropiat, în dotarea marinei militare vor intra nave de o clasă cu totul nouă, mai precis nave de patrulare din clasa 22160 ‘Vasili Bîkov’, a menţionat comandantul-şef.

Marina militară rusă, înfiinţată în 1992, cuprinde în prezent Flota Nordică, Flota Pacificului, Flota Mării Negre, Flota Mării Baltice, Flota Mării Caspice, aviaţia navală şi trupele de coastă, precizează Xinhua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie 6 octombrie este a 279-a zi a calendarului gregorian și a 280-a zi în anii bisecți.   Sărbatorile Zilei de...

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.