Rusia : O placă în memoria lui Boris Nemţov a fost inaugurată la Moscova

Publicat:

O placă memorială a fost inaugurată vineri, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale ruse, la Moscova, pe faţada imobilului în care a locuit Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse asasinat în urmă cu trei ani lângă Kremlin, a constatat o jurnalistă AFP, potrivit news.ro .

”În acest imobil a locuit Boris Nemţov, un om politic remarcabil, ucis pe 27 februarie 2015”, se poate citi pe această mică placă, aşezată de către fiul opozantului, Anton Nemţov, în prezenţa a zeci de jurnalişti şi unor personalităţi din opoziţie.


Citește și : Rusia denunță o „ingerinţa” a Ucrainei în afacerile sale interne

”Am imortalizat, în sfârşit, memoria unei mari personalităţi care a fost ucisă din cauza visurilor sale politice”, a declarat, în cursul ceremoniei, Ksenia Sobciak, o jurnalistă de televiziune apropiată opoziţiei liberale şi candidată în alegerile prezidenţiale de duminică.

La sfârşitul lui februarie, mii de moscoviţi au defilat la Moscova, în semn de omagiu faţă de Boris Nemţov, agitând pancarte pe care se putea citi ”Nu mi-e frică” şi ”Ne amintim, nu vom ierta”.

Boris Nemţov, care a jucat un rol important în opoziţia faţă de Vladimir Putin şi care a fost vicepremier în perioada preşedintelui Boris Elţîn, a fost împuşcat cu patru gloanţe în spate, în stradă, pe 27 februarie 2015.

În iulie 2017, cinci ceceni, originari din republicile musulmane Cecenia şi Inguşetia, în Caucazul rus, au fost condamnaţi în acest asasinat, de un tribunal din Moscova, la pedepse cuprinse între 11 şi 20 de ani de închisoare.

La finalul procesului, familia Nemţov a denunţat un ”fiasco total” al justiţiei, care nu a reuşit să găsească comanditarul.

Citește și : Donald Trump și Moon Jae-in într-o convorbire telefonică : Coreea de Nord va avea „un viitor mai bun” urmând ”calea bună”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.