X

Rusia poate descuraja desfăşurarea de rachete americane în Europa (Kremlin)

Rusia poate descuraja desfăşurarea de rachete americane în Europa (Kremlin)

Decizia de a desfăşura în Germania rachete americane cu rază lungă de acţiune, anunţată în această săptămână, ar putea face din capitalele europene respective ţinte pentru rachetele ruse şi victime ale unei confruntări între Washington şi Moscova, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP şi Reuters.

”Europa este o ţintă pentru rachetele noastre, ţara noastră este o ţintă pentru rachetele americane în Europa. Am cunoscut deja acest lucru, l-am traversat. Avem capacitatea de a înfrâna aceste rachete, dar victimele potenţiale sunt capitalele acestor ţări europene”, a spus Peskov, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

El s-a referit la decizia Washingtonului şi a Berlinului de a desfăşura diferite tipuri de rachete americane cu rază lungă de acţiune în Germania în 2026.

SUA vor desfăşura rachete de croazieră Tomahawk în Germania pentru a întări capacitatea de descurajare militară a NATO în Europa, potrivit unei declaraţii comune de miercuri a guvernelor celor două ţări.

Declaraţia, publicată în marja Summitului NATO de la Washington, menţionează că “desfăşurări episodice” ale rachetelor cu rază lungă vor începe în 2026. Vor fi desfăşurate de asemenea rachete SM-6 şi “arme hipersonice aflate în dezvoltare”, care au rază de acţiune mai mare decât rachetele staţionate în prezent în Europa.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: europakremlinracheterusia
Externe